Orange Free - Bez Limitu - mam najlepszy Internet w Polsce
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Orange Free - Bez Limitu - mam najlepszy Internet w Polsce
Chcę się podzielić z wami moją ostatnią przygodą z Orange. Obecnie jestem w trakcie drugiej rocznej umowy Orange Free (koniec w listopadzie) mam zniżkę i plan za 75 zł płacę 53 zł.
Jakież było moje zdziwienie gdy w połowie maja - na stronie Orange Online moje połączenia zostały "zamrożone" - do dnia dzisiejszego w billingu nie mam ani jednego połączenia - od około 2 miesięcy. Limit cały czas na poziomie 8 GB.
Internet działa świetnie - sprawdziłem czy czasem nie łączę się jakimś cudem przez jakieś Wi-FI czy coś (bo używam routera) - zgłosiłem problem. Uzyskałem odpowiedź, że rzeczywiście coś jest nie tak i, że zgłoszą to administratorowi Orange On Line. Po 2 tygodniach nadal bez zmian - napisałem reklamacje mailem. Dzisiaj mamy dzień 8 lipca - nadal to samo - zadzwoniłem do Orange.
Konsultant stwierdził, że mam faktycznie najlepszy Internet bezprzewodowy w Polsce - bo kompletnie nie billingują mi połączeń od 2 miesięcy. Mogłem milczeć i kto wie ile by to trwało. Reklamacje zgłosiłem bo myślałem, że to tylko ja nie mam wglądu w swoje połączenia .
Jakież było moje zdziwienie gdy w połowie maja - na stronie Orange Online moje połączenia zostały "zamrożone" - do dnia dzisiejszego w billingu nie mam ani jednego połączenia - od około 2 miesięcy. Limit cały czas na poziomie 8 GB.
Internet działa świetnie - sprawdziłem czy czasem nie łączę się jakimś cudem przez jakieś Wi-FI czy coś (bo używam routera) - zgłosiłem problem. Uzyskałem odpowiedź, że rzeczywiście coś jest nie tak i, że zgłoszą to administratorowi Orange On Line. Po 2 tygodniach nadal bez zmian - napisałem reklamacje mailem. Dzisiaj mamy dzień 8 lipca - nadal to samo - zadzwoniłem do Orange.
Konsultant stwierdził, że mam faktycznie najlepszy Internet bezprzewodowy w Polsce - bo kompletnie nie billingują mi połączeń od 2 miesięcy. Mogłem milczeć i kto wie ile by to trwało. Reklamacje zgłosiłem bo myślałem, że to tylko ja nie mam wglądu w swoje połączenia .
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Free - Bez Limitu - mam najlepszy Internet w Polsce
Ameryki nie odkryłeś - to nie pierwszy i pewnie nie ostatni taki błąd w systemie Orange...a były jeszcze poważniejsze błędy, powiedział bym że wręcz backdoory.
-
- Użytkownik forum
E tam najlepszy, 50 zł trzeba płacić. Najlepszy jest "przekaz myśli" ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Chciałbym, żeby wróciły podwojenia transferu w Orange Free na kartęto nie pierwszy i pewnie nie ostatni taki błąd w systemie Orange

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
A ja chciałbym VPNMaciek764 pisze:Chciałbym, żeby wróciły podwojenia transferu w Orange Free na kartę

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przecież jest w taryfach biznesowych... tylko cenę ma trochę wysoką (od 110+vat)Patryk pisze:A ja chciałbym VPN
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Chciałbym tak jak miałem, czyli za 49 netto za całośćkrystianb pisze:Przecież jest w taryfach biznesowych... tylko cenę ma trochę wysoką (od 110+vat)

-
Patryk, Ja mam VPN - właśnie po tym APN nic mi nie billinguje od 2 miesięcy.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kiedyś było nieco weselej - billingi jak najbardziej działały.szuki pisze: Ja mam VPN - właśnie po tym APN nic mi nie billinguje od 2 miesięcy.
http://dl.dropbox.com/u/4497122/foto/vpn.jpg
-
- Stały użytkownik forum
Limit ok. 8GB, miałem kiedyś jak ustawiłem APN na VPN, wtedy limit driametralnie się zwiększył, a i był przypadek że w pewnym miesiącu miałem no limit. Możecie mi wierzyć lub nie, ale tak było, a cała ilość pobranych i wysłanych danych, były na rachunku, a i tak płaciłem tyle ile miałem płacić.
-
I kolejny miesiąc bez zmian. Dalej no limit. 4 zgłoszenia w Orange - oni nic ich strata.
-
- Użytkownik forum
moja mama miała cały poprzedni okres rozliczeniowy na telefonie darmowe rozmowy do wszyskich, nie zabierało nic z konta, jedynie esy płatne
zabugowany strasznie system orange jest 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Chwalcie się dalej...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Widocznie kolegom jest z tym bardzo źle, uwiera ich ten fakt.
-
- Mistrz bezprzewodowy
I uparcie zgłaszają fakt Centertelowi 

-
Czasem lepiej coś wyjaśnić - zwłaszcza jak wydaje się czymś bardzo dziwnym. Ostatecznie dzwoniłem jeszcze raz - trafiłem na bardziej zorientowaną konsultantkę. Dzisiaj dzwonił do mnie jakiś konsultant - poinformować abym się nie przejmował.
Zweryfikowałem problem:
Naliczanie jest ok tylko via APN: Internet
Połączenia via APN: VPN nie są rejestrowane.
Technicy sugerują weryfikację ustawień sprzętowych: czyli oni nie rejestrują ruchu!!!:-) sugerowali, że łączę się przez jakieś WI-FI. Potwierdziłem, że nie ma takiej możliwości. Konsultant mówi - ok rozumiem - więc tak zostaje. Zapytałem czy wyłączą mi APN VPN - gość mówi, że nie:)

Zweryfikowałem problem:
Naliczanie jest ok tylko via APN: Internet
Połączenia via APN: VPN nie są rejestrowane.
Technicy sugerują weryfikację ustawień sprzętowych: czyli oni nie rejestrują ruchu!!!:-) sugerowali, że łączę się przez jakieś WI-FI. Potwierdziłem, że nie ma takiej możliwości. Konsultant mówi - ok rozumiem - więc tak zostaje. Zapytałem czy wyłączą mi APN VPN - gość mówi, że nie:)

-
- Mistrz bezprzewodowy
Centertel to jest jeden wielki absurd na kółkach. Jak nie podwójne naliczanie (VPN+internet), to brak naliczania.
-
- Stały użytkownik forum
ryba825 pisze:Widocznie kolegom jest z tym bardzo źle, uwiera ich ten fakt.
Mnie to już nie obchodzi od 2 miesięcy nie mam Orange teraz mogę im zgłaszać ten fakt a oni mają to gdzieś byle by kasa leciała.I uparcie zgłaszają fakt Centertelowi
-
- Użytkownik forum
Sorry, że odkopuję, ale ostatnio Orange coraz częściej szwankuję. Nie żebym narzekał, ale dziwne, że po ściągnięciu prawie 500 GB danych, otrzymuję takie same rachunki
.

-
- Guru bezprzewodowy
Pisz o tym dalej tu na forum, jest to bardzo roztropne z Twojej strony.Hieu pisze: Nie żebym narzekał, ale dziwne, że po ściągnięciu prawie 500 GB danych, otrzymuję takie same rachunki.
Chociaż może byś chciał aby policzyli Ci 500GB wg. usługi Cała Naprzód (5 gr za 1 MB)

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Hieu jako operatora masz Erę a tu piszesz o Orange... Poza tym kopie neta robisz?
-
- Użytkownik forum
To, że mam w opisie Era, nie znaczy ,że nadal korzystam z usług tego operatora.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Hieu było nie raz pisane. Jeżeli jest jakiś bug w systemie to nie chwalcie się tym. Pracownicy operatorów wertują fora i dzięki takim informacją promocje się kończą. Oby tylko.
-
- Stały użytkownik forum
To nie bug, tylko Happy Hours od północy do rana 
Szybkość na full, net bez limitów, wszystko legalnie i bez ekscesów.

Szybkość na full, net bez limitów, wszystko legalnie i bez ekscesów.
modem ADU 635WA - Orange + anteny ATK 10 i 20 / router Zalip CDW530 + Konektor antenowy FME/AnyDATA
albo
Axesstel 610 + antena ATK + jakaś ładna przełączka
albo
Axesstel 610 + antena ATK + jakaś ładna przełączka