Witam serdecznie. Moja konfiguracja:
internet: iplus , modem: HUAWEI E1750, router: TL-MR3420 (tp-link), system: Vista
Od pewnego czasu mam problem z poprawnym działaniem połączenia, które występują co jakiś czas - potrafi to trwać kilka dni. Gdy się połączę internet śmiga jakiś czas - bądź w ogóle nie śmiga (choć jest połączony). Jeśli chodzi o sygnał to mam HSDPA/UMTS co prawda słaby, ale wystarcza zdecydowanie, a to dlatego, że są dni w których net śmiga naprawdę świetnie - ściąganie dochodzi do prędkości 400kb/s, wi-fi działa bez zarzutu np. na ps3 potrafię grać online bez żadnych problemów. Łączę się za pomocą routera, mam również przedłużkę USB (mniej niż 3m), próbowałem również przez programy typu "top_netinfo" czy "iplus menager" - występują te same objawy. Łączę się również bez przedłużki USB - czyli bezpośrednio do routera i nic to nie zmienia. Gdy zmienię sygnał na EDGE również występują te same objawy. Próbowałem już format dysku i nic to nie dało. Być może wina jakichś ustawień systemowych na których się nie znam. Jeśli ktoś mógłby pomóc będę bardzo wdzięczny.
dziwny, irytujący problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum