[News]Szczęśliwe Godziny w Orange Freedom Pro

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

[News]Szczęśliwe Godziny w Orange Freedom Pro

Post autor: Pijo »

Dzięki nowej usłudze Szczęśliwe Godziny codziennie możesz korzystać z nielimitowanego dostępu do Internetu w godzinach 23.00-6.00.
Korzystanie z Internetu w tych godzinach nie jest wliczone do limitu transferu danych w Twoim abonamencie.

Ważne!: Operator nie będzie pobierał miesięcznej opłaty abonamentowej od dnia 18.07.2011 roku do dnia:
a) 17.10.2011 roku – w przypadku aktywacji Usługi w Orange Freedom Pro 3GB
b)17.01.2012 roku – w przypadku aktywacji Usługi w Orange Freedom Pro 10GB.

Obrazek

Szczegóły: http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... Id=7518740
Awatar użytkownika
Linuxiarz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: [News]Szczęśliwe Godziny w Orange Freedom Pro

Post autor: Linuxiarz »

Ładnie się bawią, ale czy wytrzyma aż tyle sieć CDMA? :rotfl:
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: adamos22 »

Przecież w Orange free też jest CDMA i za 99 zł jest 20 GB + nocny transfer za free w standardzie. Chyba, że czegoś nie rozumiem w tej ofercie.
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

adamos22 pisze:rzecież w Orange free też jest CDMA i za 99 zł jest 20 GB
Orange Freedom Pro to oferta CDMA only. Raczej mało opłacalna, ale początkowo tylko w niej było dostępne CMDA . Sporo osób brało ją na 24 lub 36 msc.
Ten news raczej jest skierowany do tych osób, które wpakowały sie w OFP i muszą pocierpieć trochę ;) . Może ktoś skorzysta z tej usługi zwłaszcza, że jest darmowa przez parę msc, cena po promocji raczej zachęcająca nie jest.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Ja ofPro w styczniu będę miał 3lata -poszukuję czegoś innego , bo Orange już jest za mocno przeciążone-a te darmowe minuty mi nie potrzebne, bo w nocy to ja śpię ;) Zresztą nie mam cierpliwości do ściągania czegokolwiek :dobani: TeamForces2 ze Steam ściągałem chyba z tydzień :zly:
derek
Użytkownik forum

Szczęśliwe godziny ofp

Post autor: derek »

Witam wszystkich, uruchomiłem sobie szczęśliwe godziny w promocji, i też tak macie że można ściągnąć tylko około 120 mega i następuje blokada transferu do 6-8 kbit, nastepnie transfer jest odblokowany po około godzinie i tak wkoło. Nie wiem, dzwonić na bok czy to standard, może ktoś się wypowie kto korzysta.
EmTeeDee

derek pisze:uruchomiłem sobie szczęśliwe godziny w promocji,
Bym zobaczył-ale nie wiem jak to uruchomić,gdy loguję się na swojej stronie Orange - to nie mogę znaleźć takiej opcji , aby to włączyć. :zdziwko:
Awatar użytkownika
bluecrush
Stały użytkownik forum

Post autor: bluecrush »

Jak to się włącza?
Samsung Galaxy S6 | OFnK
derek
Użytkownik forum

W regulaminie pisze że przez opcje orange online, ale u mnie nie ma jej, zadzwoniłem na bok i uruchomiłem
EmTeeDee

Re: Szczęśliwe godziny ofp

derek pisze:Witam wszystkich, uruchomiłem sobie szczęśliwe godziny w promocji, i też tak macie że można ściągnąć tylko około 120 mega i następuje blokada transferu do 6-8 kbit, nastepnie transfer jest odblokowany po około godzinie i tak wkoło. Nie wiem, dzwonić na bok czy to standard, może ktoś się wypowie kto korzysta.
Ja włączyłem wczoraj-więc dziś powinno to działać ;) I z tego co widzę nie jest tak różowo -jestem już chyba na limicie , no ale przecież do szóstej powinno być darmowo i widzę że nie idzie to z prędkością 1mega tylko średnio 29,6KB/s a miewałem tak rano o wiele większe prędkości.(aktualizacja gry z Steam)
derek
Użytkownik forum

U mnie dziś spadły predkości jak przez ostatnie dwa dni oscylowały wokół 300-359kb ( nie spadało poniżej) tak dziś tylko 80-290kb?, dość duża rozpietość :szok: i tylko moge ściągnąć 120 mega i lejek.
Vaclav1
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Vaclav1 »

Witam.
Aktywowałem te szczęśliwe godziny (29 lipca* miałem odnowiony limit) jednak po 2 dniach internet mocno zwolnił (6-9kB) gdy zadzwoniłem do biura obsługi okazało się, że mam limit na koncie a szanowna Pani powiedziała, że SG działają od godziny 24 do 8 (na stronie pisze dokładnie, że SG są aktywne od godziny 23 do 6 rano, dodam, że zawsze restartowałem modem o godzinie 23:10) :zdziwko: co mam robić w tej sytuacji? mam jakieś szanse na zwrócenie mojego limitu?
Ostatnio zmieniony 2011-08-05, 17:57 przez Vaclav1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Vaclav1 pisze:o mam robić w tej sytuacji? mam jakieś szanse na zwrócenie mojego limitu?
Pisemna reklamacja, szanse na odzyskanie limitu w tym okresie rozliczeniowym nikłe.
A czasem ta usługa nie jest aktywna dopiero od nowego okresu rozliczeniowego?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: bdkacz »

Zgodnie z informacją z infolinii aktywowana jest od razu,z resztą w regulaminie też njest stosowny zapis :
7. Włączenie Usługi następuje tego samego dnia, w którym Abonent dokonał zlecenia włączenia Usługi.
8. Wyłączenie Usługi następuje z końcem okresu rozliczeniowego, w którym Abonent zlecił wyłączenie Usługi.

.A godziny 23-6 są podane w regulaminie który jest wiążącym formalnie dokumentem (tak samo jak umowa),więc łaski nie robią,że uznają,a jak nie to mail do UKE.
EmTeeDee

No i wygląda na to że jak się ma limit-to i ''szczęśliwe godziny'' nie idą pełną parą. :szok:
Obrazek
derek
Użytkownik forum

To i tak lepiej niż u mnie - 6-8kb/s
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Chyba w każdej sieci jest tak,że nielimitowane ściąganie w nocy z pełną prędkością działa tylko dopóki nie przekroczyło się podstawowego limitu...
derek
Użytkownik forum

Właśnie wydaje mi się że szczęśliwe godziny nie działają od godziny 23 tylko tak jak pisał vaclaw1 co najmniej od północy. Raz uwzgledniono mi reklamację gdy po połączeniu o godz 23 z minutami, wcieło mi 500mb, obecnie mam 2 zgłoszone reklamacje dotyczące w/w problemu na razie bez echa. Oczywiście na infolini śpiewka że działaja od 23-6. Ale 3 reklamacje chyba o czymś świadczą.
Awatar użytkownika
Damian05077
Stały użytkownik forum

Post autor: Damian05077 »

Te Orange Freedom Pro jest trochę bez sensu (radiówka z limitami transferu 3 i 10GB). Przecież to jest prawie to samo co bezprzewodowy Orange Free. Mało gdzie są białe plamy ale od tego są anteny po to by zwiększyć zasięg. Zasięg CDMA jest prawie wszędzie. Czytałem że Orange ma zamiar zakryć te białe plamy. Wtedy powinni pomyśleć o zniesieniu limitów w Orange Freedom Pro bo to bezsens
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Damian05077 pisze:Wtedy powinni pomyśleć o zniesieniu limitów w Orange Freedom Pro bo to bezsens
Taaa... A może frytki do tego? Ci przy BTS-ie będą lecieć 3,1 Mb/s, a Ci dalej 0 b/s...
Awatar użytkownika
Damian05077
Stały użytkownik forum

To po co w ogóle jest Orange Freedom Pro skoro jest prawie taki sam Orange Free?? :dobani:
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Damian05077 pisze:To po co w ogóle jest Orange Freedom Pro skoro jest prawie taki sam Orange Free??
Śledzisz te oferty od pierwszych dni OFP?
Awatar użytkownika
Damian05077
Stały użytkownik forum

Nie. Ja po prostu przeglądałem ostatnio oferty od orange bo sam zamierzam zakładać..
Awatar użytkownika
raven18
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raven18 »

CDMA nie bardzo jest sens obecnie przez zapchaną sieć, szczególnie wieczorami. Niby zależy od lokalizacji, ale wcześniej aniżeli później i tak to odczujesz
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Damian05077 pisze:Nie. Ja po prostu przeglądałem ostatnio oferty od orange bo sam zamierzam zakładać..
To wiedz, że gdy wprowadzali OFP, to nie było CDMA w OF/BE, dopiero później włączyli dla wyższych ofert (chyba premium i platinum), a teraz prawie we wszystkich jest.
robert197456

orange freedom pro szczesliwe godziny

Post autor: robert197456 »

Witam , myk jest taki ,ze trzeba restartowac router po 23 ,i smiga pelna predkoscia,tego pewnie nie powiedzieli w orange,pozdrawiam :zdrowko:

[ Dodano: 2011-08-12, 17:13 ]
bdkacz pisze:Chyba w każdej sieci jest tak,że nielimitowane ściąganie w nocy z pełną prędkością działa tylko dopóki nie przekroczyło się podstawowego limitu...
Bez limitu tez dziala ,tylko trzeba za kazdym razem o 23;01 restartowac modem ,jesli jestes w sieci o 22;59 a o 23 zaczniesz sciagac to bedzie pobierac z glownego limitu ,trzeba wylaczyc i wlaczyc router po 23 ,mi bez limitu sciaga 251.7 kib/s
robson
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

W jaki sposób aktywować szczęśliwe godziny, na orange.pl ?

W regulaminie pisze, że można to zrobić za pomocą strony orange.pl/online
Loguje się danymi z umowy i szukam tej opcji, jednak nigdzie nie mogę jej znaleźć...
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Bo tej opcji NIE MA. Widocznie ten fragment regulaminu skopiowali z innych promocji i zapomnieli poprawić :D
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

No to fajnie... A jeszcze dzisiaj chciałem skorzystać z tej usługi. W takim razie muszę czekać do rana...
robert197456 pisze:Bez limitu tez dziala ,tylko trzeba za kazdym razem o 23;01 restartowac modem ,jesli jestes w sieci o 22;59 a o 23 zaczniesz sciagac to bedzie pobierac z glownego limitu ,trzeba wylaczyc i wlaczyc router po 23 ,mi bez limitu sciaga 251.7 kib/s
Rozumiem, że przekroczyłem limit, pobieram z tą prędkością 8kB/s, godzina 23:01, restartuje router i pobiera mi pełną prędkością, aż do godziny 6:00 rano ?

Jeżeli tak to jestem w niebie ! :hyhy:
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
robert197456

Post autor: robert197456 »

Procio pisze:No to fajnie... A jeszcze dzisiaj chciałem skorzystać z tej usługi. W takim razie muszę czekać do rana...
Rozumiem, że przekroczyłem limit, pobieram z tą prędkością 8kB/s, godzina 23:01, restartuje router i pobiera mi pełną prędkością, aż do godziny 6:00 rano ?

Jeżeli tak to jestem w niebie ! :hyhy:
W Orange ci tego nie powiedza zebys dokupil dodatkowe pakiety ,jak juz pisalem wszystko polega na tym ze usluga szcesliwe godziny uruchomi sie tylko wtedy jezeli przed 23 nie ma ruchu u ciebie w sieci tzn... zadnego ruchu wiec musial bys miec wylaczony komp.. albo odlaczony kabel od internetu ,bo ruch zawsze jest ,wiec jedynym sposobem jest restart routera po 23 , Czasem jet tak ze predkosc pobierania spada bo router sie wiesza wiec trzeba jeszcze raz zrestartowac Niestety w BOK maja pojecie o tej usludze jak ja o balecie , ludzie sciagaja po 23 nie restartujac routera a potem sie dziwia ze pobiera im z limitu ,niezly numer orange wymyslil ,tylko gdzie to jest napisane jak dzila ta usluga ????? , potem tylko reklamacje pisac ,Tak sie robi kase

[ Dodano: 2011-08-13, 08:48 ]
derek pisze:Właśnie wydaje mi się że szczęśliwe godziny nie działają od godziny 23 tylko tak jak pisał vaclaw1 co najmniej od północy. Raz uwzgledniono mi reklamację gdy po połączeniu o godz 23 z minutami, wcieło mi 500mb, obecnie mam 2 zgłoszone reklamacje dotyczące w/w problemu na razie bez echa. Oczywiście na infolini śpiewka że działaja od 23-6. Ale 3 reklamacje chyba o czymś świadczą.
, Reklamacje moze i uwzglednili i oddali ci te 500mb tylko sprawdz rachunek ,stary numer to taki ze masz niedoplate na rachunku telef...np 12 zl i usluga jest automatycznie blokowana zebys doplacil a tak naprawde zaplacisz za te 500mb
Ostatnio zmieniony 2011-08-13, 07:58 przez robert197456, łącznie zmieniany 2 razy.
robson
ODPOWIEDZ