Nie działa karta wifi po /wireless 2200bg -konflikt zasobów?

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
elcielo
Początkujący użytkownik forum

Nie działa karta wifi po /wireless 2200bg -konflikt zasobów?

Post autor: elcielo »

witam, prosze o pomoc, system przestał widzieć kartę sieciową wifi PRO/Wireless 2200bg , przy starcie systemu pojawia się resource conflict - pci network controler on motherboard bus 02 device 04 function 00, w menadżerze urządzeń jest przy karcie wykrzyknik, ogólnie nie widać karty w połączeniach sieciowych.
Czytałam, że trzeba zmienić adres Mac karty, jednak w programie SMAC nie widzi tej karty, w edytorze rejestru w odpowniej ścieżce nie ma w ogóle opcji network address, ani też jak się wejdzie we właściowości karty w menadżerze urządzeń w zaawansowane. Podobno to konflikt z kartą dźwiękową, ale tego nie umiem sprawdzić, podobno chodzi o przerwania IRQ, niby można coś o IRQ znaleźć w biosie, ale u mnie w biosie Phoenix M3B21 tego nie ma, dodam że bios przywracałam do ustawień domyślnych i nic to nie dało.
Karta jako taka została wyciagnięta i włożona spowrotem, ale też bez zmian. Po wpisaniu /dodaniu ciągu Network Adress ręcznie w edytorze rejestru i wpisaniu właściwego Mac adresu, takiego jak widnieje na karcie, karta jest widoczna w programie MacMakeUp i on nawet generuje nowy Mac adres i zmienia go w tym rejestrze, jednak nic to nie daje, bo we właściowościach zaawansowanych w menadżerze urządzeń Mac adres to i tak same zera. Jak widać próbowałam juz wielu rzeczy, ale nic nie pomaga, proszę o pomoc Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A laptop to MaxData pro 6100X a system to XP. Format C:/ też nic nie dał. pozdrawiam Ania
elcielo
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Nie działa karta wifi po /wireless 2200bg -konflikt zasobów?

Post autor: zDaleKi »

Czy sprawdzałaś ustawienia w BIOSie komputera?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ