prepaid o2 internet (niemcy) - problem po doładowaniu

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
engri
Początkujący użytkownik forum

prepaid o2 internet (niemcy) - problem po doładowaniu

Post autor: engri »

otóż internet o2 prepaid używam od około 2 miesięcy. Nigdy nie miałem z nim problemów do dnia wczorajszego. Po 1. nie moglem w żaden sposób wyłączyć usługi internet pack l, w której mi się wyczerpało 5gb i kupić jej od nowa (nie ściągało mi z konta 25 euro mimo ze było napisane, że tak zrobi - przywracało mi ciągle stary pakiet). Ok - "cierpliwości" pomyślałem i dziś poczekałem aż pakiet się skończył, kopiłem nowy (odjęło 25 euro), po czym zorientowałem się, ze mimo ze niby wszystko jest ok, internet dalej działa z prędkością 64kbit (zjada już mi megabajty z pakietu).. Ktoś ma pojecie gdzie na stronce mogę złożyć reklamacje? próbowałem używać Google translatora, ale nic nie moglem znaleźć. Trochę bez sensu za 100zl mieć internet 64kbit.. Pomocy!
"Rozejrzyj się co człowiek robi - a teraz spójrz w lustro i to powiedz człowiekowi"
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: prepaid o2 internet (niemcy) - problem po doładowaniu

Post autor: key »

Dzwon do BOK, inaczej nic nie zalatwisz.

Dostales potwierdzenie SMSem, ze uruchomilo pakiet, potwierdziles zamawianie uslugi?
Nie pomagam na PW.
apacen1

Post autor: apacen1 »

W takim internecie o2,Tchibo mozna aktywowac pakiet tylko RAZ NA MIESIAC.Jesli mamy aktywowany internet to na nastepny miesiac oplata jest pobierana automatycznie!.Jesli nie potrzebujemy dalej korzystac z internetu to wysylamy kod wylaczajacy taka usluge.Jesli na koncie nie ma srodkow min.25 euro to pakiet nie zostanie przedluzony automatycznie.
engri

Żałosne...

Post autor: engri »

Brak mi slow na ten internet.. najpierw nie moglem kupic nowego pakietu co roumiem. pozniej przez 1. dzien nowego pakietu mialem 64kbit mimo ze zjadalo mi juz dane na miesiac. Teraz od 2 dni co 10-20 sek mam ping timeout na 5-20 sekund - w nic sie nie da pograc, nie da sie neta przegladac (zajelo mi ok 10 min proba zalogowania sie na to forum). Jutro kupuje medion mobile. Ktos wie jak ze sticka o2 zdjac simlocka? PRosilbym jeszcze numer na BOK bo ja w ich jezyku nic nie rozumiem (umiem tylko angielski perfekt - mam nadzieje ze to wystarczy). Sorki za bledy interpunkcyjne, ale pisze tego posta po ciemku..

NIE KUPUJCIE neta z o2 - to same problemy. :zly:
"Rozejrzyj się co człowiek robi - a teraz spójrz w lustro i to powiedz człowiekowi"
Berez123

Post autor: Berez123 »

Energi Czy udalo Ci sie rozwiazac ten problem?
Mam dokladnie te sama sytuacje
1.chcialem doladowac konto, ale byl aky pakiet wiec pieniadze wbily mi sie na konto o2
2.zcierpianielm zabojcza predkosc 64kbit/s
3.pakiet sie wyczerpal internet kompletnie sie wylaczyl, wiec aktywowalem nowy pakieta i mam teram w porywach 90 kbit/s

Generalnie to same problemy mam z tym internetem :/
czy w ogole ktos moze wyjasnic polityke firmy nie pozwalajaca aktywacje kolejnego pakietu przed koncem miesiace? czy oni nie chca zarobic?

Dziwna rzecz, jak tylko bede mial okazje to na pewno z tego zrezygnuje bo szkoda nerwów.
ODPOWIEDZ