Nowa Umowa

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
nunxer
Początkujący użytkownik forum

Nowa Umowa

Post autor: nunxer »

Witam,
jestem nowa na forum. Obecne korzystam z oferty Orange Freedom pro 3 GB kończy mi się umowa. Proszę o pomoc w wybraniu nowego dostawcy. Zależy mi na małym pingu gdyż gram w gry online (League of Legends :cfaniak: ) i w miarę sensownym limicie GB (3 GB to masakra). Załączam Mapka gdzie mieszkam i obecny wynik posiadam antenę kierunkową wycelowaną w nadajnik w miejscowości Pełczyce (zasięg EvDO -84dBm)i modem Axess MV 410. Pozdrawiam i czekam na pomoc ; ) wynik oczywiście z pełnym transferem .
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Nowa Umowa

Post autor: wojteks »

Może Orange Free z większym limitem i z tym samym routerem?

Jeżeli nie to również w Pełczycach jest (wg zezwolenia) Nordisk/Plus CDMA (wymagany nowy router/modem.

Mozna również sprawdzić Play UMTS900 (wymaga odpowiedniego modemu/telefonu) z Barlinka.
Nie pomagam na PW!
nunxer
Początkujący użytkownik forum

Post autor: nunxer »

jak myślisz na którym z tych połączeń uzyskałabym najlepszy ping ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

nunxer pisze:jak myślisz na którym z tych połączeń uzyskałabym najlepszy ping ?
Nordisk/Plus CDMA bo sieć nieobciążona ale w Play przy HSPA też nie powinno być najgorzej (tani modem 3G 900MHz z HSPA kosztuje 130zł mniej więcej), można zakupić starter Play Online na kartę i testować.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Wszystko zależy od zasięgu jaki oferuje dany operator. Zawsze można dokupić antene kierunkową i wtedy sygnał powinien być o wiele mocniejszy,zarówno w Playu jak i Orange.
ODPOWIEDZ