Problem, Huawei E160E + Orange Free

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gilus
Początkujący użytkownik forum

Problem, Huawei E160E + Orange Free

Post autor: gilus »

Witam, mam następujący problem.
Posiadam modem Huawei E160E , oraz nową kartę orange free.
Windows 7 64bit.

Gdy podłączam USB, widzi go tylko jako pamięć masowa, a nie jako modem - to pierwszy problem.
Chcąc zainstalować tylko sterowniki z downloadu z tej stronki, pyta mnie o pozwolenie administratora, ja się zgadzam, i po tym cisza, nic się nie dzieje.

Więc ściągnąłem program Orange Free i zainstalowałem, internet jest ale bardzo wolny, a wiem, że jest u mnie dobry zasięg jeśli chodzi o Orange Free.
Gdy w takiej sytuacji wejdę w Menadżer urządzeń, nie ma mojego modemu w kartach sieciowych, tylko w zakładce Porty COM i LPT a nie w USB, jak powinien, czy da się jakoś to ogarnąć, żeby był wykrywany modem jako USB i żebym mógł normalnie zainstalować sterowniki ?
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Problem, Huawei E160E + Orange Free

Post autor: lesiolo »

Pobierz > Top_NetInfo < uruchom i wyślij komendę AT AT^U2DIAG=255 pojawi ci się CD-ROM a na nim dashboard.
Jak po zainstalowaniu nie będzie działał pobierz dashboard z Sterowniki Bez-kabli lub z mojego chomika działa w Win7x64
Najpewniej będzie jak komendy AT i instalowanie dashboardu wykonasz na kompie z WinXP a potem sprawdzisz działanie na Win7.
Ostatnio zmieniony 2011-07-30, 06:36 przez lesiolo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ