Kończąca się umowa z iPlus - zmiana?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Kończąca się umowa z iPlus - zmiana?
Witam.
Mobilnego internetu używam głównie na wyjazdach.
Dotychczas miałem iPlusa w ofercie za 50zł - 4 GB - Kończy mi się umowa i zastanawiam się nad zmianą operatora i limitu GB.
Internetu używam sporadycznie - raz na miesiąc, są takie miesiące, że nie używam go w ogóle, a są takie gdzie używam codziennie.
Zastanawiałem się nad T-mobile - ale naczytałem się samych złych opinii, play odpada, bo wspierają tylko HSDPA. Orange ma podobny zasięg jak Plus w tym rejonie w którym internetu często używam - EDGE
Internet na kartę odpada, bo nie mam czasu na zastanawianie się nad doładowaniami.
Doradźcie co wybrać...
Użytkowanie: Głównie email, wiadomości, obsługa firmowego panelu Administratorów czasem jakieś Facebooki, ale sporadycznie.
Mobilnego internetu używam głównie na wyjazdach.
Dotychczas miałem iPlusa w ofercie za 50zł - 4 GB - Kończy mi się umowa i zastanawiam się nad zmianą operatora i limitu GB.
Internetu używam sporadycznie - raz na miesiąc, są takie miesiące, że nie używam go w ogóle, a są takie gdzie używam codziennie.
Zastanawiałem się nad T-mobile - ale naczytałem się samych złych opinii, play odpada, bo wspierają tylko HSDPA. Orange ma podobny zasięg jak Plus w tym rejonie w którym internetu często używam - EDGE
Internet na kartę odpada, bo nie mam czasu na zastanawianie się nad doładowaniami.
Doradźcie co wybrać...
Użytkowanie: Głównie email, wiadomości, obsługa firmowego panelu Administratorów czasem jakieś Facebooki, ale sporadycznie.
Pozdrawiam,
Razzor
Razzor
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Re: Kończąca się umowa z iPlus - zmiana?
Jesteś pewien ze internet na kartę odpada? W Twoim przypadku byłoby to lepsze rozwiązanie,ponieważ internetu używasz na wyjazdach,masz już modem,wiec pozostaje Ci kupić tylko kartę,nie musisz wiązać się żądna umową. Zobacz jeszcze co zaoferują Ci podczas przedłuzania umowy z Iplusem,często są fajne promocje.
-
- Stały użytkownik forum
Raczej odpada. Nie mam czasu zastanawiać się nad doładowaniami, kiedy się kończy limit...Easy-Wifi pisze:Jesteś pewien ze internet na kartę odpada? W Twoim przypadku byłoby to lepsze rozwiązanie,ponieważ internetu używasz na wyjazdach,masz już modem,wiec pozostaje Ci kupić tylko kartę,nie musisz wiązać się żądna umową. Zobacz jeszcze co zaoferują Ci podczas przedłuzania umowy z Iplusem,często są fajne promocje.
Plus proponuje mi podniesienie limitu GB co mi się już kompletnie nie opłaca.
Modem mam w technologii HSDPA do 3,6MB/s - e156g Huweai.
A jeśli chodzi o internet pre-paid to co wybrać?
Pozdrawiam,
Razzor
Razzor
- wojteks
- *** Administrator ***
Były, teraz tak dobrze nie ma.Easy-Wifi pisze:często są fajne promocje.
Bez przesady, limitem możesz sobie doładować na zapas.Razzor pisze:Nie mam czasu zastanawiać się nad doładowaniami, kiedy się kończy limit.
Play Online na Kartę, Orange Free na Kartę, simdata zależy co działa najlepiej tam gdzie wyjeżdżasz i jak długiej ważności na wychodzące potrzebujesz.Razzor pisze:o internet pre-paid to co wybrać?
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Zadzwoń na 2699 z karty iPlusa albo udaj się do salonu firmowego.Razzor pisze:Plus proponuje mi podniesienie limitu GB co mi się już kompletnie nie opłaca.
Tak pojawiają się opcję z rabatem na abonament.
Przedłużyłem w Kwietniu umowę na warunkach 3GB/34,93zł.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W Plusie nieźle są zakręceni-zmiana właściciela, a poza tym to ogólnie to sprowadza się do tego:Tak pojawiają się opcję z rabatem na abonament.
Jest coraz więcej sprzedawanych smartfonów z pakietami internetowymi w ofertach telefonicznych i sieci są coraz bardziej obciążone i operatorzy muszą więcej zarabiać na dalsze inwestycjeByły, teraz tak dobrze nie ma.

Ostatnio zmieniony 2011-08-02, 07:23 przez jarek999, łącznie zmieniany 1 raz.
jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja również jestem zdania, że rozwiązanie prepaid jest rozsądniejsze. Nie ma umowy, można mieć bez problemu kilka kart i używać tej, która w danym rejonie ma najlepszy zasięg albo najlepszą ofertę w danej chwili. Jest to też zabezpieczenie przed awarią sieci.
Zasilenie konta nie jest jakimś wielkim problemem w czasach, gdy większość banków jest online i są nawet takie usługi jak doładowanie poprzez wysłanie smsa.
Zasilenie konta nie jest jakimś wielkim problemem w czasach, gdy większość banków jest online i są nawet takie usługi jak doładowanie poprzez wysłanie smsa.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dokładnie. Nieraz mnie pakiet w Playu uratował przed nagłym padem Orange (a to zdarza się często). Poza tym czasem jestem kilka dni poza domem i potrzebuje ściągnąć większe ilości danych - wtedy ładuje nowe POnK za 10zł i mam nocny transfer na 7 dni. Abonament nie jest tak elastyczny, jest sensowny tylko wtedy kiedy ktoś bardzo regularnie i przewidywalnie korzysta z internetu.
-
- Początkujący użytkownik forum
@Maciek764
Oczywiście, że prepaid daje większą swobodę. Przy czym nie każdy chce się "bawić" w wachlowanie kartami sim, doładowywanie, itd - to można zrozumieć i jest to dosyć naturalne, że liczy się przede wszystkim łatwość i wygoda, prostota rozwiązania.
Jednak przy transmisji danych nie ma problemu przywiązania do numeru telefonu. Dla osoby podróżującej, aktywnie korzystającej z internetu w zmiennych miejscach związanie się abonamentem może się zwyczajnie okazać bardziej frustrujące niż posiadanie w torbie z komputerem kilku kart sim różnych sieci i wykorzystywanie ich w taki sposób, by mieć maksymalnie najlepszą jakość połączenia za minimalnie małą kwotę.
Ja osobiście wolę podmienić sim w komputerze niż czuć się jak frajer, który zapłacił za coś, z czego nie jest w stanie skorzystać właśnie wtedy gdy potrzeba.
Oczywiście, że prepaid daje większą swobodę. Przy czym nie każdy chce się "bawić" w wachlowanie kartami sim, doładowywanie, itd - to można zrozumieć i jest to dosyć naturalne, że liczy się przede wszystkim łatwość i wygoda, prostota rozwiązania.
Jednak przy transmisji danych nie ma problemu przywiązania do numeru telefonu. Dla osoby podróżującej, aktywnie korzystającej z internetu w zmiennych miejscach związanie się abonamentem może się zwyczajnie okazać bardziej frustrujące niż posiadanie w torbie z komputerem kilku kart sim różnych sieci i wykorzystywanie ich w taki sposób, by mieć maksymalnie najlepszą jakość połączenia za minimalnie małą kwotę.
Ja osobiście wolę podmienić sim w komputerze niż czuć się jak frajer, który zapłacił za coś, z czego nie jest w stanie skorzystać właśnie wtedy gdy potrzeba.