Kończąca się umowa z iPlus - zmiana?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Razzor
Stały użytkownik forum

Kończąca się umowa z iPlus - zmiana?

Post autor: Razzor »

Witam.
Mobilnego internetu używam głównie na wyjazdach.
Dotychczas miałem iPlusa w ofercie za 50zł - 4 GB - Kończy mi się umowa i zastanawiam się nad zmianą operatora i limitu GB.

Internetu używam sporadycznie - raz na miesiąc, są takie miesiące, że nie używam go w ogóle, a są takie gdzie używam codziennie.

Zastanawiałem się nad T-mobile - ale naczytałem się samych złych opinii, play odpada, bo wspierają tylko HSDPA. Orange ma podobny zasięg jak Plus w tym rejonie w którym internetu często używam - EDGE

Internet na kartę odpada, bo nie mam czasu na zastanawianie się nad doładowaniami.
Doradźcie co wybrać...

Użytkowanie: Głównie email, wiadomości, obsługa firmowego panelu Administratorów czasem jakieś Facebooki, ale sporadycznie.
Pozdrawiam,
Razzor
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Re: Kończąca się umowa z iPlus - zmiana?

Post autor: Easy-Wifi »

Jesteś pewien ze internet na kartę odpada? W Twoim przypadku byłoby to lepsze rozwiązanie,ponieważ internetu używasz na wyjazdach,masz już modem,wiec pozostaje Ci kupić tylko kartę,nie musisz wiązać się żądna umową. Zobacz jeszcze co zaoferują Ci podczas przedłuzania umowy z Iplusem,często są fajne promocje.
Razzor
Stały użytkownik forum

Post autor: Razzor »

Easy-Wifi pisze:Jesteś pewien ze internet na kartę odpada? W Twoim przypadku byłoby to lepsze rozwiązanie,ponieważ internetu używasz na wyjazdach,masz już modem,wiec pozostaje Ci kupić tylko kartę,nie musisz wiązać się żądna umową. Zobacz jeszcze co zaoferują Ci podczas przedłuzania umowy z Iplusem,często są fajne promocje.
Raczej odpada. Nie mam czasu zastanawiać się nad doładowaniami, kiedy się kończy limit...

Plus proponuje mi podniesienie limitu GB co mi się już kompletnie nie opłaca.
Modem mam w technologii HSDPA do 3,6MB/s - e156g Huweai.

A jeśli chodzi o internet pre-paid to co wybrać?
Pozdrawiam,
Razzor
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Easy-Wifi pisze:często są fajne promocje.
Były, teraz tak dobrze nie ma.
Razzor pisze:Nie mam czasu zastanawiać się nad doładowaniami, kiedy się kończy limit.
Bez przesady, limitem możesz sobie doładować na zapas.
Razzor pisze:o internet pre-paid to co wybrać?
Play Online na Kartę, Orange Free na Kartę, simdata zależy co działa najlepiej tam gdzie wyjeżdżasz i jak długiej ważności na wychodzące potrzebujesz.
Nie pomagam na PW!
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Razzor pisze:Plus proponuje mi podniesienie limitu GB co mi się już kompletnie nie opłaca.
Zadzwoń na 2699 z karty iPlusa albo udaj się do salonu firmowego.
Tak pojawiają się opcję z rabatem na abonament.

Przedłużyłem w Kwietniu umowę na warunkach 3GB/34,93zł.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Tak pojawiają się opcję z rabatem na abonament.
W Plusie nieźle są zakręceni-zmiana właściciela, a poza tym to ogólnie to sprowadza się do tego:
Były, teraz tak dobrze nie ma.
Jest coraz więcej sprzedawanych smartfonów z pakietami internetowymi w ofertach telefonicznych i sieci są coraz bardziej obciążone i operatorzy muszą więcej zarabiać na dalsze inwestycje :(
Ostatnio zmieniony 2011-08-02, 07:23 przez jarek999, łącznie zmieniany 1 raz.
jareq
checkm8
Początkujący użytkownik forum

Post autor: checkm8 »

Ja również jestem zdania, że rozwiązanie prepaid jest rozsądniejsze. Nie ma umowy, można mieć bez problemu kilka kart i używać tej, która w danym rejonie ma najlepszy zasięg albo najlepszą ofertę w danej chwili. Jest to też zabezpieczenie przed awarią sieci.

Zasilenie konta nie jest jakimś wielkim problemem w czasach, gdy większość banków jest online i są nawet takie usługi jak doładowanie poprzez wysłanie smsa.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Dokładnie. Nieraz mnie pakiet w Playu uratował przed nagłym padem Orange (a to zdarza się często). Poza tym czasem jestem kilka dni poza domem i potrzebuje ściągnąć większe ilości danych - wtedy ładuje nowe POnK za 10zł i mam nocny transfer na 7 dni. Abonament nie jest tak elastyczny, jest sensowny tylko wtedy kiedy ktoś bardzo regularnie i przewidywalnie korzysta z internetu.
checkm8
Początkujący użytkownik forum

Post autor: checkm8 »

@Maciek764

Oczywiście, że prepaid daje większą swobodę. Przy czym nie każdy chce się "bawić" w wachlowanie kartami sim, doładowywanie, itd - to można zrozumieć i jest to dosyć naturalne, że liczy się przede wszystkim łatwość i wygoda, prostota rozwiązania.

Jednak przy transmisji danych nie ma problemu przywiązania do numeru telefonu. Dla osoby podróżującej, aktywnie korzystającej z internetu w zmiennych miejscach związanie się abonamentem może się zwyczajnie okazać bardziej frustrujące niż posiadanie w torbie z komputerem kilku kart sim różnych sieci i wykorzystywanie ich w taki sposób, by mieć maksymalnie najlepszą jakość połączenia za minimalnie małą kwotę.

Ja osobiście wolę podmienić sim w komputerze niż czuć się jak frajer, który zapłacił za coś, z czego nie jest w stanie skorzystać właśnie wtedy gdy potrzeba.
ODPOWIEDZ