Router z którym ma łączyć się Air Live to TP-LINK WR841N chcę przedłużyć sygnał.
Więc ustawiam adres ip na sztywno w PC 192.168.100.253 i łącze się z routerem kablem wpisując adres 192.168.100.252.

Pokazuje się menu. Wchodzę w Wireless Basic Settings wybieram tryb/mode REPEATER wpisuje SSID takie samo jak mam w TP-LINKU czyli test123 kanał wybieram ten sam u mnie 6. Nie wiem czy mam zmienić coś w polu alias name: standardowo jest Wireless AP.
Teraz przechodzę do WDS settings.
Zaznaczam ENABLE WBS, i dodaj mac adres routera TP-LINK. Z opisu z instrukcji wynika że w Air Live już wszystko zrobiłem.
Przechodzę więc do TP-LINKA, zakładka wireless settings klikam enable WDS, pokazuje się lista jak na poniższym screenie.

1. SSID więc wpisuje taka jak mam w TP-LINKU i w AL czyli test 123
2.BSSID więc klikam serach i mam tam AL o nazwie sieci test 123 pokazuje sie mac adress urządzenia.
4.key type: u mnie WPA/PSK2
5.WEP index tu nic nie mogę zmienić
6.Auth type tu też nic nie mogę wpisać
7. Password tu wpisuje hasło to samo co mam ustawione w tp-linku czyli testnet123
restartuje.TP-LINKA
Teraz w tym komputerze do którego mam podłączonego kablem Air live ustawiam spowrotem na uzyskaj IP automatycznie, no i internetu niema ograniczona łączność lub brak. Nie wiem czy gdzieś jest jakiś błąd mnie mam pomysłu.