Próbuje się połączyć przez net_info, bez efektu. Błąd 678

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
huaweie172
Początkujący użytkownik forum

Próbuje się połączyć przez net_info, bez efektu. Błąd 678

Post autor: huaweie172 »

Proszę o pomoc w następującym przypadku: Łacze się w Windows 7 przez NetInfo. Modem to HUAWEI e 172. Wyskakuje mi błąd 678 (dial-up error). Mimo, że mam niezły sygnał (5 z 7 kresek), tzn. chyba mam dobry. Parametry w net_info: -73 dB, 64%, CSQ 20.Mam <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> środki na koncie i mam prawie nowy modem (sprawny, sprawdzałem na innym kompie). W czym może być problem? Dzieki za pomoc!!!!.

Jeszcze dodam: Resetowałem kilka razy modem i to nie pomogło. Tak samo sprawdzałem kabel USB. Nie wiem w czym problem.

Łacze się: *99# / APN = internet. Mam ORANGE.

Ściągnąłem innym łączem nowy program NI 3.53 i o dziwo się połączył,..... Chociaż transfer jest żałosny :( 1 KB/s. W czym może być problem, wydawało mi się że moc sygnału na poziomie 60-64% to całkiem nieźle ??? Co o tym sądzicie?
STALKER52
Stały użytkownik forum

Re: Próbuje się połączyć przez net_info, bez efektu. Błąd 678

Post autor: STALKER52 »

huaweie172 pisze:Chociaż transfer jest żałosny 1 KB/s.
Nie przekroczyłeś przypadkiem miesięcznego limitu? A mógłbyś podać treść errora?
huaweie172
Początkujący użytkownik forum

Post autor: huaweie172 »

Witam! Dzięki za odzew! Na pewno nie przekroczyłem, bo dopiero co kupiłem kartę i może ściągnąłem z 2-3 MB z kilku GB :)

Czy:

-73 dB, 64%, CSQ 20

to dobre parametry?

Sygnał mam generalnie dobry (5 na 7 kresek), ale czasem po kilkunastu minutach zanika do zera i wraca później na kolejne kilkanaście minut.... Łącze się przez EDGE, bo bez anteny nic więcej tu nie wskuram... Dałem w TOP_NETINFO opcję "EDGE preferowany".
STALKER52
Stały użytkownik forum

Post autor: STALKER52 »

huaweie172 pisze:-73 dB, 64%, CSQ 20
Jak najbardziej dobre. Sprawdzałeś czy coś może ci "zamulać" łącze? Ten modem pracuje w trybie RAS czy NDIS? (Tzn. czy wybierasz połączenie czy wykrywa go jako karte sieciową? bo nie znam tego modemu) Spróbuj pozaznaczać żeby zainicjował modem w zakładce Komunikacja AT i PIN, skoro to Huawei, to w zakładce Komunikacja AT i PIN, pole port do komunikacji(...) musisz mieć Huawei(...) PC UI Interface jeśli nie ma to HuaweI(...) Application Interface. Jeśli nie wyciągniesz UMTS to daj Tylko EDGE. Jeśli dalej to samo przetestuj na innym kompie, ew. na Linuksie, jeśli dalej tak samo to wina modemu.
ODPOWIEDZ