Rozwiązanie umowy na Orange Freedom
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Rozwiązanie umowy na Orange Freedom
Tyle naczytałem sie na tym forum postów na temat tego do kiedy należy wypowiedzieć umowę tymczasem sam zapomnialem - mialem czas do wczoraj bo umowe mam do 5 wrzesnia. Co w takim wypadku moge jeszcze zrezygnować z Orange Freedom i nie przedłużac umowy? Wydaje mi sie ze jak nie podpisze nowej umowy to policza mi internet po cenie na czas nieokreslony(za wrzesien)?
Re: Rozwiązanie umowy na Orange Freedom
Wydaje mi się że będziesz musiał zapłacić za ''okres rozliczeniowy'' w którym jeszcze korzystałeś.Tyle że nie płaci się kary umownej.Ja mam do 22stycznia lecz wcześniej ich powiadomię że nie chcę już korzystać. 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Dokładnie, policza za jeden okres rozliczeniowy z tego co kojarze kolo 120zl, czyli nijak nie oplaca mi sie rezygnowac i przechodzic do konkurencji skoro chce zostac przy internecie ADSL a korzyści finansowych nie osiągne(ceny u wszystkich operatorów sprzedajacych BSA sa niemalże identyczne).
Dlaczego aż tyle?adixm pisze:120zl
może i tak ale np. u mnie orange działa coraz gorzej - dlatego zamierzam przejść do Plus , może po 2 latach coś się zmieni?adixm pisze:ceny u wszystkich operatorów sprzedajacych BSA sa niemalże identyczne

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Uratuje go i tak ta promocja czyli zapłaci od 45zł (łącze do 256kbps) do 149zł (łącze do 20 Mb/s) zamiast zgodnie z niepromocyjnym cennikiem na nieokreślony czyli od 75 do 249onimusza666 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>adixm pisze:120zl
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-08-07, 16:04 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-08-07, 15:04 przez bdkacz, łącznie zmieniany 4 razy.
-
Tu będzie nawet drożej bo 129zł za opcję 3GB i 299 za 10GB - cennikonimusza666 pisze:no tak ja myślałem o OFpro
Ja mam 6GB po przedłużeniu umowy
ale chcę w styczniu przejść na CDMA Plusa bo z Orange już nie da się korzystać 

-
6GB to jest opcja 3GB z gratisowymi GB to tak jak zamawiając via net/tel dostajesz jako nowy 4 GB zamiast 3 GB,ale nadal wg umowy to jest to opcja 3GBonimusza666 pisze:Ja mam 6GB po przedłużeniu umowyale chcę w styczniu przejść na CDMA Plusa bo z Orange już nie da się korzystać

-
- Mistrz bezprzewodowy
Z tego co kojarze to ta promocja została wycofana choc to nic pewnego, teraz mam 1Mb/s ale na ten miesiac moge przejsc na 512kb/s(na tyle mialem podpisana umowe)bdkacz pisze:ratuje go i tak ta promocja czyli zapłaci od 45zł
-
W regulaminie (z linku) stoi,że obowiązuje od 16.03.2011 do 15.03.2012
-
- Mistrz bezprzewodowy
Powiedzmy ze masz racje, ale w punkcie 6 tegoż regulaminu można przeczytac:bdkacz pisze:W regulaminie (z linku) stoi,że obowiązuje od 16.03.2011 do 15.03.2012
Kod: Zaznacz cały
PTK Centertel może skrócić okres obowiązywania Promocji bez podania przyczyny.
-
W przypadku każdej promocji i to nie tylko PTK jest taki zapis tyle,że wówczas taki regulamin znika ze strony lub jest z adnotacją,że jest nieaktualny/nieobowiązujący/obowiązujący do dnia xx.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dobrze by bylo gdyby to była racja, ale na wszelki wypadek zapytam - zreszta wydaje mi sie że umowe i tak przedłuże, ceny sa na tyle zbliżone że nic lepszego do końca sierpnia nie wymyśle.bdkacz pisze:W przypadku każdej promocji i to nie tylko PTK jest taki zapis tyle,że wówczas taki regulamin znika ze strony lub jest z adnotacją,że jest nieaktualny/nieobowiązujący/obowiązujący do dnia xx.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie zna ktoś moze jakiejs strony gdzie byloby porownanie cen internetu BSA?Moze jest jakas firma o której akurat nie wiem a ma dobra oferte?