Problem z oprogramowaniem Orange Free ICON 225

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jeans7
Użytkownik forum

Problem z oprogramowaniem Orange Free ICON 225

Post autor: Jeans7 »

Witam. Kupiłem Laptop Dell Inspiron 15R z Windows 7. Próbowałem zainstalować na nim Modem Icon 225 i oprogramowanie Orange Free. Gdy podłączam modem do laptopa , długo się wczytuje aplikacja OF i pisze ciągle tylko ładowanie po czym nic się nie wyświetla. Próbowałem ściągnąć oprogramowanie Orange free dla windows 7. Też nic. Niby wyskakuje instalacja ale za to nie wykrywa wcale modemu.

Co zrobić żeby działało ? Mam ściągnąć jakieś sterowniki ? Czy mam pobrać inny program i łączyć się z internetem ?
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z oprogramowaniem Orange Free ICON 225

Post autor: Pijo »

Tu masz dostępny GlobeTrotter® Connect 3.1 dla W7 - http://www.option.com/en/support/softwa ... s/icon225/ . Używam go ze swoim Iconem 225. Ma on już w sobie sterowniki. Aplikację OF możesz usunąć.
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Re: Problem z oprogramowaniem Orange Free ICON 225

Post autor: M@jkel »

Tak jak pisał kolega powyżej - wywalić pomarańczową kobyłę, wgrać soft od Optiona. Świetnie działa mi z XP, 7 Starter, 7 Home Premium 64-bit.
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
ODPOWIEDZ