Witam,
Jako, że mieszkam prawie po środku lasu jedyną opcją było wykorzystanie sieci komórkowej jako źródło dostępu do internetu.
Od jakiegoś już czasu posiadam BC z modemem Huawei E122 tydzień temu dokupiłem do niego antenę ERATO 1,8~2,1GHz 17dBi co znacznie poprawiło zasięg i pozwoliło na korzystanie z HSDPA. Kolejnym krokiem był zakup routera więc kupiłem TP-Linka TL-MR3220 który podobno miał być kompatybilny z moim modemem. Mimo długiej walki i wgrania najnowszego firmware router mimo usilnych prób nie może się połączyć z siecią. Bez problemu rozpoznaje modem ale sypie błędami że niby błędny jest APN. Zaznaczam, że próbowałem ustawień dla ery wpisanych w router, spisanych z profilu z aplikacji ery oraz tych podanych na forum. Podejrzewam że to nie wina hardware tylko mimo wszystko jakiś ustawień.
Załączam logi z routera i proszę o pomoc bo już pomysły mi się wyczerpały.
Pzdr
2du
TL-MR3220 + E122 - problem z połączeniem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Cz3ski
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: TL-MR3220 + E122 - problem z połączeniem
Po podłączeniu widzisz modem w TP-Linku? Widzisz poziom zasięgu? Pin wyłączony z modemu?
Ostatnio robiłem T-mobile, poszedł na ustawieniach ery bez problemu, tylko musiałem pin wyłączyć bo nie chciał iść tylko że modem to był ZTE MF636.
Ostatnio robiłem T-mobile, poszedł na ustawieniach ery bez problemu, tylko musiałem pin wyłączyć bo nie chciał iść tylko że modem to był ZTE MF636.
EeePC 904HD + Huawei E169