Jaki router kupić z obsługą internetu z kart sim?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wilq_lpu
Użytkownik forum

Jaki router kupić z obsługą internetu z kart sim?

Post autor: wilq_lpu »

Witam.
Jaki router kupić?
Dobry, stabilny, z dobrymi funkcjami, najlepiej z możliwością zmiany softu.
Mam router WRT54GL- zmieniałem w nim soft, używałem w różnych konfiguracjach. Słyszałem, że są lepsze, polecane modele. Tak samo tutaj... chcę router dobry, uniwersalny, który będzie dodatkowo obsługiwał holenderski internet z kart sim. Model znany, lubiany, działający... (coś, jak nokia 3310 kilka lat temu- w każdym mieszkaniu była do tego ładowarka i każdy wiedział, jak to obsłużyć)
Na chwilę obecną nie potrzebuję takiego routera, ale chcę mieć pod ręką sprzęt, który posłuży mi, kiedy się przeprowadzę i zmienię internet na mobilny.
(Dobrze, gdybym mógł wgrać do routera soft hotspotowy i żeby mógł współpracować z backtrackiem.... to takie drugorzędne wymagania.)

Także chcę kupić router znany, lubiany, polecany (jak nokia 3310) i obsługujący wszystkie obecne standardy.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Jaki router kupić z obsługą internetu z kart sim?

Post autor: key »

wilq_lpu pisze:Model znany, lubiany, działający
WR-1043N albo frytka (7270, 7390) + UMTS modem na USB gdy zaistnieje potrzeba.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ