Modem zbliżony parametrami do tel. Nokia C3-01
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem zbliżony parametrami do tel. Nokia C3-01
Mam modem Huawei E173U-2 z tą anteną dokólną, która nic nie daje i play online. Nie ma zasięgu poza Krakowem, natomiast na telefonie Nokia C3-01 na 4 kreski są 3. Jaki byłby modem zbliżony do tego telefonu, który dał by sobie radę?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem zbliżony parametrami do tel. Nokia C3-01
Na tej samej karcie sim? Czy w telefonie masz głosowa?Zwiniu pisze:natomiast na telefonie Nokia C3-01 na 4 kreski są 3.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Ta sama karta sim: play online na kartę all inclusive
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Kreski na telefonie nie zawsze są oznaką tego, że Internet będzie Ci działał. Podłączałeś ten telefon do komputera? Testowałeś działanie Internetu na C3-01?
Powiem tak: Skoro masz już modem Huawei E173U-2, to nie wyrzucaj kasy w błoto na drugi, bo jest to całkiem niezły modem. Za te pieniądze kup dobrą antenę zewnętrzną, najlepiej panelową i myślę, że będzie ok.
Powiem tak: Skoro masz już modem Huawei E173U-2, to nie wyrzucaj kasy w błoto na drugi, bo jest to całkiem niezły modem. Za te pieniądze kup dobrą antenę zewnętrzną, najlepiej panelową i myślę, że będzie ok.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
Telefon podłączam jako modem do komputera i zawsze mam internet, tak samo jest jeśli korzystam z internetu na telefonie. Dziwi mnie tylko, że modem, który jest przeznaczony do internetu gorzej pracuje niż telefon, który ma wbudowaną antenę i ma opinie, że gubi zasięg. Trzeba będzie w takim razie chyba kupić tą antenę panelową.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Huawei E5 i generalnie z tej rodziny mini-routerów.Zwiniu pisze:Jaki byłby modem zbliżony do tego telefonu, który dał by sobie radę?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Chyba, że coś w modemie było grzebane i ma którąś technologię, bądź częstotliwość wyłączoną.Zwiniu pisze:Dziwi mnie tylko, że modem, który jest przeznaczony do internetu gorzej pracuje niż telefon, który ma wbudowaną antenę i ma opinie, że gubi zasięg.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Generalnie telefony mają lepszy zasięg od modemówZwiniu pisze:Dziwi mnie tylko, że modem, który jest przeznaczony do internetu gorzej pracuje niż telefon, który ma wbudowaną antenę i ma opinie, że gubi zasięg.