łatwy w uruchomieniu internet w Niemczech na kilka dni

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zsedc
Początkujący użytkownik forum

łatwy w uruchomieniu internet w Niemczech na kilka dni

Post autor: zsedc »

Witam

Z tego wątku wnioskuję, że oferta internetu komórkowego w Niemczech jest dość szeroka. Natomiast interesuje mnie coś prostego w uruchomieniu na 5 dni - ok 1GB transferu mi wystarczy. Nie znam kompletnie języka niemieckiego więc chciałbym uniknąć jakiś rejestracji przez internet czy aktywacji telefonicznych. Idealnym było by coś na zasadzie, że wkładam kartę i działa. Co polecacie i gdzie znajdę do tego instrukcję po polsku lub angielsku? Będę korzystał w dużych miastach.

Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
zefel
Stały użytkownik forum

Re: łatwy w uruchomieniu internet w Niemczech na kilka dni

Post autor: zefel »

Nie ma w Niemczech bez rejestracji, po prostu nie ma anonimowości po prostu trzeba zarejestrować sie.
Ostatnio zmieniony 2011-08-21, 18:27 przez zefel, łącznie zmieniany 1 raz.
Maruder
Użytkownik forum

Post autor: Maruder »

zefel pisze:Nie ma w Niemczech bez rejestracji, po prostu nie ma anonimowości po prostu trzeba zarejestrować sie.
Potwierdzam to co kolega pisze - dodatkowo zależne jest od operatora czy jest problematyczny czy nie. Pamiętam firmę Aldi-Talk - nie ma możliwości rejestracji prepaid dla obcokrajowców :zdziwko: ale za to zarejestrowałem kartę online na adres sklepu Aldi :gwiazdki: kompletnie nie rozumem tych ludzi.

Druga sprawa czy ten internet ma działać w ruchu (czyli się przemieszczasz i to w różnych miejscach chcesz mieć dostęp do netu ) czy jednym miejscu. Jeżeli to drugie to sprawa prosta - wchodzisz na stronę operatora , oglądasz mapkę i kupujesz w salonie , sklepie , Media Markt.

Jak sprecyzujesz to może pomogę.
Przetestowałem już 4 dostawców w Niemczech i już cosik wiem :-)
Nie pomagam i bawię się na koszt potrzebujących - tak twierdzą "równiejsi" czyli święte krowy , które nie muszą stosować się do etycznego postępowania człowieka.Świat staje na gołowie czy ja powoli tracę zmysły.
zsedc

zefel pisze: Jak sprecyzujesz to może pomogę.
Przetestowałem już 4 dostawców w Niemczech i już cosik wiem :-)
Dziękuję za zaangażowanie. Jutro się dowiem do jakiego to miasta jedziemy. Na pewno całe 4 - 5 dni w jednym miejscu, więc można powiedzieć, że będę z niego korzystał stacjonarnie.

Może jakiś operator ma rejestrację po angielsku? Albo taką rejestrację, którą przeprowadzą dla mnie bezboleśnie w całości w salonie?

[ Dodano: 2011-08-22, 13:24 ]
Jedziemy do Drezna!
Maruder
Użytkownik forum

zsedc pisze:Jedziemy do Drezna!
Witam. Jak do Drezna ... to podjedz do pierwszego lepszego Aldika - kup pakiet startowy AldiTalk za 12.99 Euro , potem poslij mi smsem imie i nazwisko , adres z rachunku Aldika oraz nr karty sim i numer telefonu - ja Ci ja aktywuje ( ja , bo Ty nie bedziesz mial neta ) potrwa to chwile. Potem wg instrukcji ustawisz modem na 24 h dostepu do sieci i wsio. Kupujac karte masz na niej 10 euro wicc na 5 dni jak ulal :-) Prosciej sie nie da chyba? Co do salonow to bez problemu tam aktywujesz nawet nie znajac jezyka :-) AldiTalk i Lidl ma najtansza oferte 1,99 E na 24 h , potem jest O2 za 3.50 E i karta sim ( startowa) za 14,95 E i Vodafone za 3,95 E i karta 4,95 do wyboru do koloru :-)

P.s. Przepraszam za pisownie , ale prowadze samochod .
Nr tel na PRV ok? Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-08-22, 17:17 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-08-22, 16:17 przez Maruder, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam i bawię się na koszt potrzebujących - tak twierdzą "równiejsi" czyli święte krowy , które nie muszą stosować się do etycznego postępowania człowieka.Świat staje na gołowie czy ja powoli tracę zmysły.
zsedc

Maruder pisze: Nr tel na PRV ok? Pozdrawiam.
Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie. Tak, podeślij nr tel na priv. Niemniej spróbuję najpierw przejść się do salonu, to tylko kilka EUR drożej, a nie będę Tobie zawracał gitary. Jak się nie uda to wtedy się zgłoszę na pewno.

Dzięki
Speedstar
Stały użytkownik forum

Post autor: Speedstar »

zefel pisze:Nie ma w Niemczech bez rejestracji, po prostu nie ma anonimowości po prostu trzeba zarejestrować sie.
Mozna anonimowo np. Ja zakupilem net z NettoKoM (sklep) rejestracja na adres polski niemozliwa ale rejestracja na adres pierwszy lepszy z miasta zero problemow i tak net mi smiga od ponad roku.
O2 wraz z modemem zakupione w Saturnie rejestracje na dowod ale kupilem sama karte o2 u turka w sklepie zaladowalem za 25 eu uruchomilem start Internet L i smigalo.
Takze mozna i bez rejestracji.

Zostalem przy NettoKom predkosci znosne i za 10 eu mam 1GB/msc i juz raz przekroczylem 5 GB i net dalej mi smigal az sam sie zdziwilem nie probowalem kolejny raz przekraczac limitu ale na pewno sprobuje dla samego sprawdzenia.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Maruder pisze:potem poslij mi smsem imie i nazwisko , adres z rachunku Aldika oraz nr karty sim i numer telefonu
Czy to nie za dużo danych osobowych???
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Maruder
Użytkownik forum

Właśnie to jest minimum. Na formularzu widnieją takie dane osobowe jako obowiązkowe do podania , aby zarejestrować i aktywować tą kartę.
Ja jestem w tej chwili w fazie testów karty Vodafone "Web Sesion" i uważam , że oferta jest " coś " warta (4,95 E za pakiet startowy i wewnątrz kod na 24 H gratis ) , a w salonie nie trzeba znac niemieckiego :cfaniak: , wszystko Panie sporządzą. Czas trwania spisania umowy około 10 min. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2011-08-24, 04:17 ]
Speedstar pisze:
zefel pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Mozna anonimowo np. Ja zakupilem net z NettoKoM (sklep) rejestracja na adres polski niemozliwa ale rejestracja na adres pierwszy lepszy z miasta zero problemow i tak net mi smiga od ponad roku.
Przecież to to samo :cfaniak: i właśnie o tym pisałem - w AldiTalk jest identycznie lecz musisz mieć dostęp do internetu , aby to zrobić ( kolega nie będzie miał , bo wpierw trzeba ją aktywować )

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-08-24, 17:26 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-08-24, 16:26 przez Maruder, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Maruder pisze:a w salonie nie trzeba znac niemieckiego , wszystko Panie sporządzą. Czas trwania spisania umowy około 10 min. Pozdrawiam.
Nie jest to najlepszy pomysł, bo mogą równie dobrze podsunąć umowę na 2 lata na 1000€/mc jak wyczują jelenia.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Maruder
Użytkownik forum

krystianb pisze:
Maruder pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Nie jest to najlepszy pomysł, bo mogą równie dobrze podsunąć umowę na 2 lata na 1000€/mc jak wyczują jelenia.
Nie na nie przesadzajmy co? :gwiazdki:

Da pewnie sobie radę :super:

Chyba mniej więcej wie co się podpisuje to raz , a dwa pomimo jesteśmy w Schengen musi mieć meldunek lub zieloną kartę :nienie:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-08-24, 17:26 ]
Ostatnio zmieniony 2011-08-24, 16:26 przez Maruder, łącznie zmieniany 1 raz.
alfredbloggs

Post autor: alfredbloggs »

Podobnie jak kolega wcześniej podjechałem do Drezna i tam w Media Markcie kupiłem O2 Surfstick prepaid za 15€. To cena za modem ZTE MF190 i 5GB danych (w pakietach po 1GB, kazdy aktywuje sie kodem w pudelku, 1GB na 1 dzień). Mi to na tydzień wystarczyło.
Acha, dodam, że niemieckiego prawie nie kumam, ale sobie z tymi kodami poradziłem.

Przy zakupie mnie normalnie spisali z polskiego dowodu i tyle.
ODPOWIEDZ