All Inclusivie Internet w Playu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
All Inclusivie Internet w Playu
Witam,
posiadam taryfę All Inclusive SMS. Chciałbym na okres jednego miesiąca zmienić ją na All Inclusive Internet, doładować konto za 30 lub 50zł i korzystać z nielimitowanego internetu. Mam w związku z tym kilka pytań:
a) 30zł zostaje mi na koncie, czy mogę dodatkowo wykupić pakiet 600 SMS?
b) jaka jest prędkość internetu po przekroczeniu tych 300(500)MB, znośna, czy bardzo mała?
c) czasami łączę laptopa z internetem z wykorzystaniem telefonu jako modemu (przez Nokia PC Suite), czy wtedy nielimitowany dostęp do internetu również mnie obejmie?
posiadam taryfę All Inclusive SMS. Chciałbym na okres jednego miesiąca zmienić ją na All Inclusive Internet, doładować konto za 30 lub 50zł i korzystać z nielimitowanego internetu. Mam w związku z tym kilka pytań:
a) 30zł zostaje mi na koncie, czy mogę dodatkowo wykupić pakiet 600 SMS?
b) jaka jest prędkość internetu po przekroczeniu tych 300(500)MB, znośna, czy bardzo mała?
c) czasami łączę laptopa z internetem z wykorzystaniem telefonu jako modemu (przez Nokia PC Suite), czy wtedy nielimitowany dostęp do internetu również mnie obejmie?
-
- Użytkownik forum
Re: All Inclusivie Internet w Playu
TakPiotrek71 pisze: a) 30zł zostaje mi na koncie, czy mogę dodatkowo wykupić pakiet 600 SMS?
16Kb/s = 2KB/s ... dla przypomnienia stare modemy w początkach internetu miały 56Kb/s = 7KB/s, czyli jak oglądałem na filmiku YT jedna strona się może ładować nawet 10 minutPiotrek71 pisze: b) jaka jest prędkość internetu po przekroczeniu tych 300(500)MB, znośna, czy bardzo mała?
Nie chcę Ci skłamać, ale w regulaminie jest chyba zapis tego zakazujący ... jednak jak najbardziej to działa.Piotrek71 pisze:c) czasami łączę laptopa z internetem z wykorzystaniem telefonu jako modemu (przez Nokia PC Suite), czy wtedy nielimitowany dostęp do internetu również mnie obejmie?
-
- Guru bezprzewodowy
Tym to się nie ma co przejmować, bo grozi to tylko wyłączeniem darmowego Facebooka i NK.Krzysiek8888 pisze:Nie chcę Ci skłamać, ale w regulaminie jest chyba zapis tego zakazujący ... jednak jak najbardziej to działa
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Modemy w "początkach Internetu" w Polsce, czyli w momencie gdy TP uruchomiła 0202122 obsługiwały zazwyczaj 28,8 kbps, a synchronizowały się w okolicach 26 kbps na dobrej jakości linii.Krzysiek8888 pisze:dla przypomnienia stare modemy w początkach internetu miały 56Kb/s = 7KB/s
Standardy 56K to dużo późniejsze dzieje, a po drodze były jeszcze także popularne 33,6.
-
- Użytkownik forum
No może trochę przesadziłemPatryk pisze:Modemy w "początkach Internetu" w Polsce, czyli w momencie gdy TP uruchomiła 0202122 obsługiwały zazwyczaj 28,8 kbps, a synchronizowały się w okolicach 26 kbps na dobrej jakości linii.
Standardy 56K to dużo późniejsze dzieje, a po drodze były jeszcze także popularne 33,6.

Nie zmienia to faktu, że oferowały wyższe prędkości w dobie tekstowego internetu
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja pamiętam jeszcze 0202122 działające z zawrotną prędkością 14,4kbps
To w ogóle był jaja bo np Zoltrix 36,6 się w ogóle nie chciał z modemami TP dogadywać,dopiero Zyxel który był w teorii 19,6 dogadywał się właśnie na poziomie 14,4 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Tego nie można w żaden sposób porównywać z dzisiejszą siecią, gdyż serwery www ograniczały się wówczas praktycznie do samego tekstu, kilka lat później gdy powstawało YouTube, filmiki na nim były w takiej jakości że czasami trzeba się było domyślać co było wyświetlane. To wszystko przekłada się na ilość przesyłanych danychJa pamiętam jeszcze 0202122 działające z zawrotną prędkością 14,4kbps

jareq
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Obrazki też były
Czasami dość kosztowne jak ktoś nie ogarniał tego jaki numer wybiera modem 

-
- Stały użytkownik forum
Niby Nocny Transfer mam w cenie abonamentu a na koncie play24 w dziale usługi jest opcja Nocny Transfer koszt 10zł i jej status to wyłącznona.
Czy jak włącze to usługę to naliczą mi te 10zł do abonamentu? Bo chyba niepowinni?
Czy jak włącze to usługę to naliczą mi te 10zł do abonamentu? Bo chyba niepowinni?

- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
A jaki masz abonament?
Ostatnio zmieniony 2011-09-15, 19:43 przez Yanusz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stały użytkownik forum
Play Online 69zł za 49zł oferta bez modemu. umowa z wczoraj
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
To nie masz się co martwić i możesz śmiało włączyć usługę nocny transfer. Nie naliczą opłaty 10zł. A cena wisi w play24, bo pierwotnie w taryfie Play Online 69 za nocny transfer płaciło się 10zł miesięcznie. Ale od pewnego czasu jest promocja na czas nieokreślony i za tą usługę w tej taryfie się nie płaci. Na fakturze będziesz miał niby pobraną opłatę za usługę 10zł, ale zaraz obok będzie wyszczególniony rabat 10zł, więc w sumie za nocny transfer nie zapłacisz nic.