jestem tutaj nowy i szukam internetu bezprzewodowego do mojego laptopa będę głównie dzialal w necie i ściągal pliki (wielkie)
potrzebuje min 16KB/s i ile będzie wynosić cena? abonament na miesiąc?
/dzięki
Moderator: Moderatorzy
Muszę Cię zmartwić. W tego typu usługacg u wszystkich operatorów jest limit ściąganych danych i przy 120zł dostaniesz raptem 2GB. Dużo ściągania to to nie będzie.zegarek2006 pisze:Witam![]()
jestem tutaj nowy i szukam internetu bezprzewodowego do mojego laptopa będę głównie dzialal w necie i ściągal pliki (wielkie)
ale wazna szybkosc? ile taki internet ma szybkosci? ma chciasz z 128 (16KB/s)?Szadzik pisze: Cytat przycięty przez Moderatora ->Szadzik - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty! Jedyną możliwością jest poszukać w dziale ogłoszenia oraz na serwisach aukcyjnych kogoś, kto chce się pozbyć tzw. Starej Licencji GPRS. Tylko w tej usłudze płacisz 60zł, a masz nielimitowany dostęp do itnernetu. Możesz ściągać ile chcesz.
sluchaj ja sie na tym znieznam więc poleć mi jakis bezprzewodowy modem do laptopa i teraz sie przesiadam z neo256 na bezprzewodowyJaco pisze:To zależy od zasięgu ,modemu jakiego używasz ale nie licz że będziesz ściągał pliki jak na neostradzie.A o internecie radiowym to poczytaj link niżej pod komórkowym.
ja niemieszkam w mieście a internet bym chcial miec nie przy hotspotach tylko wszędzie w aucie na parkinku, w domu, na dworze, w sklepie, w kawiarni...ma WiFi bo kosztowal 4 tysiące a teraz <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> netaskorpion pisze:jesli kupiles nowego laptopa,to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> ma on wbudowana karte sieciowa WiFi.....to znaczy juz masz darmowy internet....pojezdzij tylko troche po miescie i poszukaj hotspotow
Prędkości są bardzo zróżnicowane,np: ściąganie filmu może ci zająć nawet miesiąc.Przemyśl wszystkie za i przeciw zanim się zdecydujesz.zegarek2006 pisze:zebym od czasu do czasu mógł sobie ściągnąć jakiś film z sieci dużo nie ściągam jak na 7GB w neo to wykorzystywalem 2-3GB
zegarek2006 pisze:ja niemieszkam w mieście a internet bym chcial miec
ale jak korzystam z netu z komórki to place za czas spedzony necie czy za ilosc pobranych danych?Jaco pisze:<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> masz tel komórkowy.Jesli jest z modemem możesz go wykorzystać do połączeń z internetem.Jeśli nie chcesz umów to w iPlus jest Simdata na doładowania.Za ile doładujesz za tyle korzystasz. Cytat przycięty przez Moderatora ->Szadzik - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Ja mam taki laptop i kartę jak w podpisie.Działa bez zarzutu.canidy pisze:Jeżeli masz laptopa z procesorem AMD, to poszukaj na forum czy dobrze współpracuje z modemami na PCMCIA.