Problem z modemem Huawei E1750+nowym połączeniem (PLAY)

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Casandra
Początkujący użytkownik forum

Problem z modemem Huawei E1750+nowym połączeniem (PLAY)

Post autor: Casandra »

Witam serdecznie,
Jestem świeżynką jeśli chodzi o internet bezprzewodowy więc będę wdzięczna za radę (i wyrozumiałość ;) w następującej kwestii:
kupiłam osobno modem usb Huawei E1750 oraz kartę sim startera PLAY (doładowaną rzecz jasna :).
Zainstalowałam na netbooku (Windows 7 Starter) sterowniki do modemu, na pulpicie pojawiła się ikonka Mobile Partner, włożyłam kartę sim do modemu i... nie mogę się podłączyć do netu :/ Po kliknięciu buttona "connect" w oknie Mobile Partner wyskakuje okienko "the connection does not exist". Weszłam w panel sterowania -> opcje internetowe i wybrałam opcję "set up a new connection or network"->connect to internet (set up wireless, broadband, or dial-up connection to the Internet-> create new connection->Broadband (PPPoE) lub Wireless (próbowałam obie opcje bo inie byłam pewna) i za każdym razem przy próbie ustawienia nowego połączenia wyskakuje mi okienko "Connection failed with error 651. The modem (or other connecting device) has reported an error." No i jestem w kropce...

Czy ktoś może mi poradzić/podpowiedzieć gdzie szukać rozwiązania problemu/co ewentualnie zrobiłam źle?
Będę wdzięczna!

Casi
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z modemem Huawei E1750+nowym połączeniem (PLAY)

Post autor: wojteks »

Casandra pisze:Czy ktoś może mi poradzić/podpowiedzieć
Szukaj na forum sterowników do Huawei, najnowsze to 4.22.19.00
Nie pomagam na PW!
Casandra
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z modemem Huawei E1750+nowym połączeniem (PLAY)

Post autor: Casandra »

Dziekuje :)
na szczęście udało się właśnie usunąć problem inną drogą. Admina proszę o usunięcie wątku. Dziękuję :)
ODPOWIEDZ