T-Mobile zwinął zasięg 3g.

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Cibor
Stały użytkownik forum

T-Mobile zwinął zasięg 3g.

Post autor: Cibor »

Tak jak w temacie nawet na mapach z zasięgiem na stronie T-Mobile został zmieniony na gorszy... Jak dzwoniłem do boku to konsultantka nic nie potrafiła powiedzieć... Jak to jest że sieci zamiast się rozbudowywać ograniczają zasięgi 3/4G??

Dla porównania podaję różnicę w zasięgu między 15 czerwca 2009 a 30 sierpnia 2011

2009 [mapa]

2011 w załączniku

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2011-09-01, 09:59 ]
Zgodnie z regulamninami opów (i forum) niedozwolone jest zamieszczanie map operatorów.
Ostatnio zmieniony 2011-09-01, 08:59 przez Cibor, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: T-Mobile zwinął zasięg 3g.

Post autor: wojteks »

Cibor pisze:Jak to jest że sieci zamiast się rozbudowywać ograniczają zasięgi 3/4G?
Rozbudowa = nowe maszty/stacje bazowe a z tym są ostatnio problemy ze strony lokalnych społeczności.

Żeby sieć jakoś działała operatorzy ograniczają zasięg istniejących stacji bazowych przez zmianę tiltu anten.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Cibor pisze:Jak to jest że sieci zamiast się rozbudowywać ograniczają zasięgi 3/4G??
Hołota czasem nie oprotestowała jakiejś stacji ?
Cibor
Stały użytkownik forum

Post autor: Cibor »

Nie było planów rozbudowy sieci... Właśnie gadałem z BOK babka znów nic nie potrafiła powiedzieć... Dodała "zapotrzebowanie na sieć" do mapy... Jutro będę dzwonił do centrali w sprawie postawienia u mnie masztu na posesji.... Z orange prawie się udało! Mieli dwie lokalizacje wybrali bliżej wody a moja jest bliżej lasu teraz walka z T-mobile...
ODPOWIEDZ