Merlin X950D- a router Linyks WRT54G3g_EM

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
akwedukt76
Użytkownik forum

Merlin X950D- a router Linyks WRT54G3g_EM

Post autor: akwedukt76 »

Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy i potrzebuje pomocy.

Posiadam taki router od 2 lat. Wczesniej współpracował z Merlinem XU 870 bez zarzutu. :ok:

Zakupiłem modem nowszy - ze wzgledu na HSPA i lipa. Router niestety nie widzi tego modemu i przy konfiguracji wyskakuje taki oto komunikat:
" Please make sure you had input the data card " :klnie:

Poszukałem troche m in w tym wątku: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12408 ale niestety linki odnoszace sie do aktualizacji firmware nie działają- otwiera sie strona główna.

Dodam, iz modem na komputerze smiga az miło , ale potrzebuje pomocy skąd pobrac i jak zainstalowac nowy soft do routera.

Czy pozostaje mi tylko zakup nowego routera?? :szok:

Z góry dzieki za wyrozumiałosc i podpowiedzi,

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Merlin X950D- a router Linyks WRT54G3g_EM

Post autor: Jo_gurt »

Firmware jest tutaj: http://homesupport.cisco.com/pl-eu/supp ... s/WRT54G3G ale wątpię, żeby dodali obsługę tego modemu, bo ostatni aktualizacja jest z 2008 r.

Można próbować OpenWRT (+Gargoyle).
akwedukt76
Użytkownik forum

Re: Merlin X950D- a router Linyks WRT54G3g_EM

Post autor: akwedukt76 »

Próbowałem, nic to nie daje- z odp ktora uzyskalem z cisco- " cyt . to najlepiej zakupic nowy router " na pytania jaki - ciisza.

Paranoja jakaś- czy co?? :gwiazdki:

jaki router polecacie z obsługą tego modemu? Moze byc na usb- byle ten widział Novatel .

Znalazlem takie cudo- EDIMAX 3G-6200N podobno wspólpracuje z Merlin X 950D.

Pozdrawiam.

PS Z produktów Cisco- jestem wyleczony na parę lat :dobani:
ODPOWIEDZ