Modem nie wykrywa 2G

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pikolo419
Specjalista bezprzewodowy-junior

Modem nie wykrywa 2G

Post autor: pikolo419 »

Witam, Ostatnio zakupiłem tablet Lark FreeMe 70.4 DVB-T+ gratis był do niego modem o taki, tu więcej szczegółów, modem zwie się niby Lark FreeNet 1.0, a przypo instalacji sterowników które instalowały się automatycznie po podłaczeniu modemu, program Top Net Info pokazywał że jest to modem firmy Global Wirelles 3G USB Modem, przejdźmy do sedna mojego problemu. Modem z kartą carrefour Mova łączy się tylko w technologii 3G, gdy w ustawieniach wymuszę 2G nie daje rady zarejestrować w sieci, lub jest napis brak usługi, po włożeniu karty T-mobile jest identycznie, 2G przyda się na jakimś odludziu gdzie będzie brak 3G, da się jakoś zrobić aby aktywować 2G w tym modemie? gdy jest modem podłączony pod port USB sygnalizuje on cały czas świecącą niebieską diodą, tuż po podłączeniu na chwile zapala się dioda w kolorze czerwony, gaśnie i zapala się kolor niebieski. zaznaczę że tablet jest w serwisie z mojej winy (upadł i przyciski wpadły do środka) więc nie mam jak go sprawdzić na tablecie.
Pozdrawiam i proszę o pomoc z góry dzięki
Huawei E5785lh-22c
ODPOWIEDZ