Orange (Twój internet) + Siemens S55 + BlueSoleil + Win XP

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
imper
Początkujący użytkownik forum

Orange (Twój internet) + Siemens S55 + BlueSoleil + Win XP

Post autor: imper »

Tak jak w temacie. Dostałem od firmy telefon do netu do laptopa no i głowię się jak się przez BlueSoleil z tym czymś połączyć. Z plusem (simdata) nie miałem problemów.

Nie wiem czy taki temat już ktoś dawał. Próbowałem znaleźć, ale to chyba rzadki zestaw ;). Mógłby ktoś zarzucić jakimś linkiem z wytłumaczeniem łopatologicznym? :)
Awatar użytkownika
hubikas
Stały użytkownik forum

Re: Orange (Twój internet) + Siemens S55 + BlueSoleil + Win XP

Post autor: hubikas »

Najpierw konfigurujesz telefon, tzn musisz sciagnac ustawienia od Orangutana na ten fon, nastepnie w Bluesoleil wyszukujesz telefon naciskajac np F5 ( musisz najpierw wlaczyc Bluetootha w tel ), po wyszukaniu tel klikasz na ikone Bluetooth Dial-Up Networing Service, wpisujesz haslo i nazwe uzytkownika i juz mozesz sie cieszyc internetem.
Ja korzystam z tego samego zestawu ale z SimData i sobie chwale( tel. moze byc caly czas podlaczony do ladowarki i nie zrywa sesji co 5 godz. kiedy sie wyladuje bateria ).
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Orange (Twój internet) + Siemens S55 + BlueSoleil + Win

Post autor: Jaco »

imper pisze:Nie wiem czy taki temat już ktoś dawał. Próbowałem znaleźć, ale to chyba rzadki zestaw ;). Mógłby ktoś zarzucić jakimś linkiem z wytłumaczeniem łopatologicznym? :)
Słabo szukałeś.Zobacz TUTAJ
imper
Początkujący użytkownik forum

Re: Orange (Twój internet) + Siemens S55 + BlueSoleil + Win XP

Post autor: imper »

Eh ;). W sumie źle określiłem problem. Telefon jest ustawiony bo na stanowisku w drugim punkcie mojej firmy wszystko działa :). Problem tkwi w ustawieniach systemu. W tym wspomnianym drugim punkcie jest win98 i to wszystko wygląda zupełnie inaczej. Bardzo proszę o szybką radę.

Sądzę, że wszystko robię dobrze, nie znam nazwy użytkownika i hasła w orange, a pozostawienie pustych nie pomaga. Nigdzie też nie znalazłem jakie powinny być.
ODPOWIEDZ