ZTE MF637 PLAY PROBLEM

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hankaa
Początkujący użytkownik forum

ZTE MF637 PLAY PROBLEM

Post autor: hankaa »

mam problem z modemem play . odinstalowałam aplikacje play w panelu sterowania, następnie wyłączyłam komputer, właczyłam i włożyłam modem żeby spowrotem zainstalował oprogramowanie dla play online (robiłam juz tak i działało) a tu nic , modem jako modem wszedzie jest widoczny system informuje ze dziala prawidlowo ale on nie instaluje ani nie mozna tego zrobic przez dodaj sprzet czy programy , wszedzie sprawdzalam nie wiem co jest ? dysk wymienny E jest widoczny ale jak próbuje go otworzyc pokazuje jak by byl pusty albo wcale go nie bylo (komunikat włóż dysk do stacji e )
, sprawdzalam na komputerze w pracy to normalnie instaluje . CO MAM ZROBIC?
nie wie nikt
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: ZTE MF637 PLAY PROBLEM

Post autor: key »

hankaa pisze:CO MAM ZROBIC?
1.) Nie krzyczec.
2.) Zdeinstalowac sterowniki lub zainstalowac aplikacje play z internetu lub uzyc <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>.
Nie pomagam na PW.
hankaa

ok sprobuje ale jak

zdeinstalować sterowniki ?? skąd mam wiedziec które to te sterowniki od tego a ktore od czego innego :)? pozatym nie ma własnie od play do tego modemu sterownikow szukalam ;/ znalazlam ze mam sciagnac z ery i skonfigurowac ale tez nie wiem czy bede umiala znam podstawy obslugi systemu tylko
nie wie nikt
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Ok, zacznijmy od poczatku: Co kombinujesz?
hankaa pisze:znalazlam ze mam sciagnac z ery
Sterowniki nie sa przypisane do providera. Skoro kombinujesz cos z Play i Era, to podejrzewam, ze chodzi ci o dashboard. Najlepiej zainstaluj sobie uniwersalny - n.p. <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>.
Nie pomagam na PW.
hankaa

nic nie kombinuje właśnie

tylko chyba ja cos zepsułam grzebiąc ciagle w tych ustawieniach. modem nie instaluje tego co tam ma jak juz pisalam ale tylko w moim komputerze (probowalam w innym dziala) a wczesniej dzialal. czy jesli sciagnę to oprogramowanie które podajesz do łączenia się z internetem musze jeszcze cos ustawiac w komputerze ? bo moze mam cos namotane tam
nie wie nikt
key
*Mistrz bezprzewodowy*

hankaa pisze:modem nie instaluje tego co tam ma jak juz pisalam
Bo to co tam ma jest juz zainstalowane.

Zobacz w menadzerze urzadzen co sie zmienia po podlaczeniu modemu i to usun.
Ostatnio zmieniony 2011-09-16, 11:08 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
hankaa

no własnie tak juz tez zrobilam i przeszukiwalam system w poszukiwaniu tego oprogramowania play zostały puste foldery to gdzie to sie schowalo ?
nie wie nikt
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Menadzer urzadzen.

Uruchamiasz bez modemu, otwierasz zakladki "karty sieciowe", "porty com&lpt", "modemy", robisz screenshota, wkladasz modem i usuwasz to co sie doinstalowywuje.
Nie pomagam na PW.
hankaa

jeszcze raz spróbuję . irytująca jestem wiem :) dziękuję za pomoc

[ Dodano: 2011-09-16, 13:21 ]
o jeszcze jedno zapytam bo jestem w pracy i jeszcze nie sprawdzilam czy zadziala , jesli nie czy moge skorzystac z opcji przywracanie systemu ?? nie zaszkodzi ?
nie wie nikt
ODPOWIEDZ