[Uwaga] Koniec GaduAIR!

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marens
Guru bezprzewodowy

[Uwaga] Koniec GaduAIR!

Post autor: marens »

Kod: Zaznacz cały

31. października GG Network zakończy świadczenie usług sieci telefonii komórkowej GaduAIR. Wszystkie numery telefonów pozostające w sieci po 31. października przestaną działać.

Nie dotyczy to numerów GaduAIR, które zostaną przeniesione (lub zostały przeniesione wcześniej) do innych operatorów komórkowych przed datą zakończenia działalności. Wszyscy klienci posiadający aktywny numer telefonu w sieci GaduAIR mają możliwość przeniesienia go do innego, dowolnego operatora komórkowego. Przed przeniesieniem numeru niezbędne jest zarejestrowanie danych osobowych właściciela numeru poprzez zakładkę Moje Dane w Koncie Gadu-Gadu oraz utrzymywanie numeru w okresie aktywnym. Przeniesienie numeru do innego operatora wyklucza zwrot niewykorzystanych środków posiadanych na koncie. Możliwość przeniesienia nie dotyczy numerów, których ważność wygasła.

Wszyscy klienci sieci GaduAIR, którzy nie przeniosą numeru do innej sieci otrzymują możliwość wystąpienia z wnioskiem o zwrot z konta niewykorzystanych środków. Właściciele numerów GaduAIR, które zostały połączone z numerem Gadu-Gadu, po zakończeniu działania sieci GaduAIR również będą mogli wystąpić o zwrot niewykorzystanych środków lub też wykorzystać je na inne usługi płatne dostępne dla użytkowników Konta Gadu-Gadu, np. na połączenia stacjonarne i komórkowe dostępne w ramach telefonii internetowej GG.

Decyzja ta jest podyktowana brakiem możliwości pełnej realizacji celów założonych przez spółkę. Jest to spowodowane w głównej mierze strukturą polskiego rynku komórkowego, w znacznym stopniu utrudniającą odniesienie sukcesu niezależnym operatorom MVNO, pomimo oferowania przez nich bardzo atrakcyjnych warunków - napisało w komunikacie GG Networks.

Przypomnijmy, że GaduAIR wystartował w maju 2009 roku, działając jako MVNO w sieci Polkomtela. Dotychczasowa oferta operatora nie ulega zmianie do 31. października. Można się z nią zapoznać na stronie gaduair.pl
źródło: http://telepolis.pl/news.php?id=22831&limit=1000
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Re: [Uwaga] Koniec GaduAIR!

Post autor: Yanusz »

Szkoda trochę. Sam byłem przez pewien okres czasu użytkownikiem GaduAir. Korzystałem z pakietów internetowych, które, były dużo atrakcyjniejsze, niż pakiety macierzystej sieci Plus. W Plusie za 10zł miałem 100MB, a w GaduAir za 11zł miałem 300MB. No i fajną sprawą było darmowe mobilne Gadu-Gadu dla użytkowników GaduAir.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Yanusz pisze:W Plusie za 10zł miałem 100MB, a w GaduAir za 11zł miałem 300MB.
I jeszcze rozliczane co 1 kB.
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: adamos22 »

Jaja normalnie, dają użytkownikom nieco ponad miesiąc na zmianę operatora. Widać jakie mają poważne podejście do użytkowników. Ofertę mieli taką sobie, ale zakończenie fatalne.
marens
Guru bezprzewodowy

Nie wiem czy pamiętacie promocje 2GB za 33zł w okresie wrzesień - grudzień 2010.
kristopher0725
Użytkownik forum

Post autor: kristopher0725 »

Szkoda :( Bo mialem plan aby zrobic Servicebooki dla BlackBerry
Awatar użytkownika
bluecrush
Stały użytkownik forum

Post autor: bluecrush »

marens pisze:Nie wiem czy pamiętacie promocje 2GB za 33zł w okresie wrzesień - grudzień 2010.
tak wiec nic specjalnego :)
marens
Guru bezprzewodowy

bluecrush pisze:tak wiec nic specjalnego :)
W szczególności, że mogłeś kupić doładowanie 30zł w cenie 17zł na Allegro od dilera, więc faktycznie "nic specjalnego" 2GB/17zł. Tylko, że przez 3 miesiące ta promocja obowiązywała niestety.
ODPOWIEDZ