Wzmocnienie sygnału WI FI

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dworak21
Początkujący użytkownik forum

Wzmocnienie sygnału WI FI

Post autor: dworak21 »

Witam
Obok sąsiad założył internet o prędkości 6 mb a ja mam 512 i chce ze mną się podzielić netem tylko zasięg wi fi u mnie w domu np w telefonie ściąga jego siec a już w laptopie nie.Co mam kupić i zrobić żeby móc odbierać jego sieć na wszystkich komputerach w domu z dobrym sygnałem jego dom znajduję się 250 m od mego.Jego sieć nie posiada hasła
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 2011-09-25, 15:53 przez dworak21, łącznie zmieniany 1 raz.
r0siu
Stały użytkownik forum

Re: Wzmocnienie sygnału WI FI

Post autor: r0siu »

dworak21, to jest fajne:
Powiesić na ścianie na zewnątrz i pociągnij kabel do chaty. Jeśli chcesz bezprzewodowo dokup jakiegoś AP obojętnie jakiego. Jeśli kablem to wystarczy samo to urządzenie.

Jeśli tak jak mówisz tel łapie to ta antena powinna wystarczyć
Awatar użytkownika
Cz3ski
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Cz3ski »

.Jego sieć nie posiada hasła
To już pewno pół dzielnicy się żywi :P

Wracając do tematu to co podał kolega wyżej powinno zadziałać, dokup też jakiś AP żebyś mógł korzystać np. z komputera i telefonu jednocześnie lub kliku PC.
EeePC 904HD + Huawei E169
dworak21
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dworak21 »

Nie raczej nikt więcej nie korzysta bo to jest na wiosce :) dzięki za pomoc :) A mam dlink dir 300 może być to ap ? czy to nie jest to?
ODPOWIEDZ