Nordisk vs Orange

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Xelidrus
Stały użytkownik forum

Nordisk vs Orange

Post autor: Xelidrus »

Witam, kilka miesięcy temu skończyła mi sie umowa z orange nie chciałem przedłużać czekałem na aktywacje anteny NORDISK w mojej okolicy. Przejdę do rzeczy.

Co zrobić?

Mam modem z Nordiska (umowa jesienna supernowa) i przez 10 dni mogę oddać modem, prędkości ładna (1-2mb) w dodatku limit 10GB, na orange nie osiągałem takich prędkości. Problem jednak tkwi w pingu. Zależy mi na nim bardziej niż osiągach, nic nie ściągam a lubię czasem puknąć w csa.

Ping na nordisku to od 100.
Na orange od tygodnia ping tez coś koło tego, ale przez ostatnie 2 lata miałem w okolicach 60-80. Czy jest szansa osiągnąć taki na nordisku? I czy orange czasem sie nie popsuło i nie będzie teraz tu ciągle taki wysoki?

Jeżeli nie da się zmniejszyć pingu to chyba oddam nordiska i przedłużę umowę z orange na 6GB.

Jakie wy macie pingi na Nordisku?
Czy ostatnio też macie problem z pingiem na orange?
Jakis czas też tak było kilka dni ping ogromny, lecz wracało do normy i ping bardzo niski jak na radiówke.

Jeszcze jedno, w paczce z nordiska otrzymałem też rachunek w wysokości 8zł co to jest? Opłata za internet do końca miesiąca? Kiedy w nordisku jest okres rozliczeniowy?
Awatar użytkownika
Cz3ski
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Nordisk vs Orange

Post autor: Cz3ski »

Jaki dokładnie modem z nordiska? Jeżeli ping od 100 to zapomnij o CS w tej chwili. No chyba że jakieś ruskie serwy z czitami :P
EeePC 904HD + Huawei E169
Xelidrus
Stały użytkownik forum

AnyData ADU-510L.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Ja Orange mam 3rok i może do tych wakacji byłem zadowolony PING max miałem 130 ''normalnie'' grałem w BBC2(476h) i inne gry a teraz nie gram bo PING mam 300 :cry: Czekam do końca umowy i biorę Plusa(Nordisk) do BTS mam o połowę krócej więc teoretycznie powinno lepiej działać. :niepewny:
Xelidrus
Stały użytkownik forum

No mam jak ty, pink skoczył od paru dni, ale nie raz tak bywało i ping się poprawiał. Nordisk z tego co widzę pingi ma gorsze. Antena koło mnie została uruchomiona niedawno, więc stosunkowo mało ludzi z niej korzysta a ping większy niż na obładowanym orange (sam znam z 30 osob które z niego korzystają).
kun0
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kun0 »

I jak wrażenia ?? z Nordisk jak pingi
Czyli jeśli chodzi o zasięg Plus i Nordisk to wsio ryba (jest taki sam)

Pytanie takowe, czy i gdzie jest do kupienia modem do nordisk ale by posiadał baterie i udostępniał internet przez wifi, chodzi mi o taki mobilny ruterek, oczywiście z możliwością podpięcia zewnętrznej anteny
na allegro są axesstel MV400 ale z Orange i bankowo są simlocki chyba że są do ściągnięcia :cfaniak: ??
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Sprzęty z Orange nie pasują do Nordiska - inna częstotliwość.
kun0
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kun0 »

Plus ma 410LR
Orange 410R

może jest wielozakresowy niestety producent skąpi informacji na stronie

a ktoś się zapyta po co takie wymagania, paradoksalnie potrzebuje mobilnego internetu który będzie sobie radził w trudnych warunkach, a z tego co widzę to jest chyba jedyna opcja
DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DejaVu »

Witam :D od wczoraj mam ruter Plusa CDMA AxesstelMV410LR i na pudełku pisze:wspiera zakres CDMA2000 EV-DO Rev. A 450 MHz Band L . w środku jest również Deklaracja Zgodności z której wynika:
dane produktu
telefon komórkowy w systemie CDMA 450
nazwa modelu
AXW-P450/AXW-L450/AXW-D450/
MV410/MV410L/MV410LR/PX210
Na drugiej stronie tej kartki jest świadectwo certyfikacji gdzie pisze:
model MV410(pasma AiB) model410L(pasmo L)
częstotliwość nadawcza:
452,0MHz-457,457MHz(pasmo A i B)
410.000MHz-414,975 MHz (pasmo L)
2 412 MHz - 2 472 MHZ modulacja częstotliwości nośnej DSSS/OFDM
częstotliwość odbiorcza:
462,0MHz-467,475 MHz(pasma A i B)
420,000MHz-424,975MHz (pasmo L) 2 412MHz-2 472MHz modulacja częstotliwości nośnej DSSS/OFDM
Nie mam skanera więc nie mogę tego inaczej zaprezentować ;)
ODPOWIEDZ