Witam wszystkich! Proszę o pomoc w konfiguracji punktu dostępowego edimax ew 7206APg. Tematów na google jest dużo, z tym że nigdzie nie ma jak go skonfigurować na windows 7. To samo jest z instrukcją. Bardzo proszę o dokładną instrucję krok po kroku jak to zrobić. I na czym polega klonowanie mac-a? Bo coś kolega wspominał, że trzeba to zrobić. Mam stałe łącze z Multimedia Polska i chciałbym mieć bezprzewodowy dostęp do internetu na laptopie.
Pozdrawiam.
konfiguracja AP EW-7206APg
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: konfiguracja AP EW-7206APg
witam
czytałem o ty, próbowałem konfigurować, ale sie po prostu nie da robię wszystko jak w instrukcji i nie mogę wejść w ustawienia rutera. co prawda ruder nadaje sygnał ale jako sieć otwarta a chciałbym ją zabezpieczyć. proszę o pomoc. informuje że mam win7
czytałem o ty, próbowałem konfigurować, ale sie po prostu nie da robię wszystko jak w instrukcji i nie mogę wejść w ustawienia rutera. co prawda ruder nadaje sygnał ale jako sieć otwarta a chciałbym ją zabezpieczyć. proszę o pomoc. informuje że mam win7
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: konfiguracja AP EW-7206APg
Bez znaczenia._wojosz7 pisze:informuje że mam win7
1. Musisz się podłączyć kablem do portu LAN routera (WiFi wyłącz w komputerze żeby nie było 2 połączeń)
2. Zaloguj się przeglądarką na IP bramy (poczytaj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> )
Nie pomagam na PW!