Opłaty play

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bez_problemowy1
Początkujący użytkownik forum

Opłaty play

Post autor: bez_problemowy1 »

Witam. Przedwczoraj kupiłem abonament Play Online 69. I w play24 mam już wyszczególnione: "Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) - 9zł". Nie wykonywałem żadnych połączeń ani nie wysyłałem smsów. Skąd ta kwota?
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Re: Opłaty play

Post autor: Yanusz »

bez_problemowy1 pisze: Skąd ta kwota?
O tym mówi regulamin oferty promocyjnej:
(...)

11. Zgodnie z pkt. 2 niniejszej Oferty Promocyjnej Abonent zobowiązany jest do zakupu pakietu
1000 SMS do wszystkich za jednorazową opłatą 58 PLN w przypadku wyboru Abonamentu
PlayOnline15 lub pakietu 300SMS do wszystkich za jednorazową opłatą 8PLN w przypadku
wyboru Abonamentu PlayOnline39, PlayOnline49, PlayOnline69 lub PlayOnline99. Opłata
za pakiet SMS będzie uwzględniona na pierwszym Rachunku Telekomunikacyjnym w
oddzielnej pozycji.
a. Aktywacja pakietu SMS następuje w ciągu 24 godzin.
b. Pakiet SMS ważny jest od dnia jego aktywacji do ostatniego dnia pierwszego, pełnego
Okresu Rozliczeniowego następującego po aktywacji Karty SIM/USIM. Liczba SMS w
ramach pakietu jest proporcjonalna do liczby dni pozostałych do końca tego Okresu
Rozliczeniowego.
c. Pakiet może być wykorzystany na wysyłanie krajowych wiadomości SMS do wszystkich
krajowych sieci komórkowych z Sieci Telekomunikacyjnej P4 z wyłączeniem numerów
stacjonarnych.
d. Niewykorzystane w danym Okresie Rozliczeniowym SMS z pakietu nie przechodzą na
kolejne Okresy Rozliczeniowe.
e. Po wykorzystaniu Pakietów SMS w danym Okresie Rozliczeniowym, opłata za SMS
jest naliczana zgodnie z Cennikiem Oferty Play OnlineII.
12. W przypadku zawarcia Umowy w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej opłata aktywacyjna
wynosi 1PLN (...)
Ostatnio zmieniony 2011-09-25, 16:32 przez Yanusz, łącznie zmieniany 1 raz.
bez_problemowy1
Początkujący użytkownik forum

Post autor: bez_problemowy1 »

Trochę dziwna sprawa, bo w umowie o tym nic a nic..
Widać Play nie mogło przeżyć, że jest tylko 1zł opłaty aktywacyjnej, więc wsunął obowiązkowy pakiet smsów za 8 złotych :getlost2:

Dzięki za info.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

9 złotych to moim zdaniem i tak niska opłata. Operatorzy zazwyczaj życzą sobie za kartę sim dużo więcej.. a przy okazji masz 300 smsów do wszystkich sieci (niecałe 3gr/sms) to wydaje się być opłacalne w przypadku, gdy ma się trochę znajomych nie ze swojej sieci.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

bez_problemowy1 pisze:Widać Play nie mogło przeżyć, że jest tylko 1zł opłaty aktywacyjnej, więc wsunął obowiązkowy pakiet smsów za 8 złotych :getlost2:
Od samego początku Play Online była opłata aktywacyjna w wysokości 9zł.
Teraz postanowili w tej opłacie dać pakiet SMS-ów, aby na coś można było wykorzystać opłatę aktywacyjną. Choć ja jestem aby całkowicie znieść opłatę za aktywacje w sieciach.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Yanusz weź ten regulamin w quote bo krzaczki wyszły.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Sundance_kid, poprawione. Po prostu w Google Chrome wyświetlało poprawnie i nie zauważyłem.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
play4you2
Pracownik operatora

Post autor: play4you2 »

Za każdym razem przy aktywacji abonent jest zobowiązany do zapłaty za podłączenie numeru w sieci. Jest to jednorazowa opłata tak zwana opłata aktywacyjna w Twoim przypadku wynosząca 9 zł.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
ODPOWIEDZ