Darmowe noce - kto ma najlepszą ofertę

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Krzysiek8888
Użytkownik forum

Darmowe noce - kto ma najlepszą ofertę

Post autor: Krzysiek8888 »

Przeglądałem sobie ostatnio oferty internetu mobilnego i zwróciłem uwagę na różnie zwane "darmowe nocy - czyli brak limitu w godzinach 24-8 (ewentualnie 24-9).

Na pierwszy rzut oka najatrakcyjniejsza oferta wydała mi się w Play, jednak oni tam mają mocno ograniczoną prędkość czyli np 2Mbps przy 59zł miesięcznie :/
Znacznie atrakcyjniej jest w Orange w planie taryfowym 59zł (minus obecna zniżka) jednak z darmowych nocy można korzystać tylko jeśli nie wyczerpie się standardowego limitu (czytałem, też, ze przed 24 trzeba rozłączyć neta, aby sesję przerwać, bo źle wtedy by zliczało).

Znacie jakieś inne dobre oferty ? Przeglądałem pobieżnie cenniki, ale nic atrakcyjnego nie widziałem.
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Darmowe noce - kto ma najlepszą ofertę

Post autor: marens »

Krzysiek8888 pisze:Znacie jakieś inne dobre oferty ?
iPlusopobieracz 24-12
http://internet.plus.pl/indywidualni/iplusopobieracz
Krzysiek8888 pisze:jednak z darmowych nocy można korzystać tylko jeśli nie wyczerpie się standardowego limitu (czytałem, też, ze przed 24 trzeba rozłączyć neta, aby sesję przerwać, bo źle wtedy by zliczało).
Tak jest wszędzie. Na chwilę obecną, nie trzeba rozączać internetu przed 24.
Krzysiek8888
Użytkownik forum

marens pisze:iPlusopobieracz 24-12
http://internet.plus.pl/indywidualni/iplusopobieracz
DZieki, wcześniej na to zerknąłem, ale coś mi się tam nie spodobało, teraz jak patrzyłem jeszcze raz to widzę tylko, że jest niższy limit przy tej samej cenie niż w Orange (w ciągu dnia)
marens pisze:Tak jest wszędzie. Na chwilę obecną, nie trzeba rozączać internetu przed 24.
Dobrze wiedzieć :)
Dziękuję.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-09-26, 17:53 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-09-26, 16:53 przez Krzysiek8888, łącznie zmieniany 1 raz.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Krzysiek8888 pisze:Na pierwszy rzut oka najatrakcyjniejsza oferta wydała mi się w Play, jednak oni tam mają mocno ograniczoną prędkość czyli np 2Mbps przy 59zł miesięcznie
W play masz tez możliwość nocnego transferu w ofercie na karte.
Ładujesz za 30zl i za 10zl kupujesz usługę szybszy transfer(do 4Mbps) oraz kolejne 10zl za usługę nocny transfer :cwaniak: jedyny feler to rozlaczanie internetu co okolo 1,96GB trzeba wznawiać połączenie lub zatrudnić do tego zadania jakiś program
Duży plus to brak cyrografu, zawsze mozna zrezygnowac a predkosc wystarczajaca, po jakimś czasie i tak się znudzi ściąganie...
Krzysiek8888
Użytkownik forum

atento pisze:W play masz tez możliwość nocnego transferu w ofercie na karte.
Ładujesz za 30zl i za 10zl kupujesz usługę szybszy transfer(do 4Mbps) oraz kolejne 10zl za usługę nocny transfer :cwaniak: jedyny feler to rozlaczanie internetu co okolo 1,96GB trzeba wznawiać połączenie lub zatrudnić do tego zadania jakiś program
Duży plus to brak cyrografu, zawsze mozna zrezygnowac a predkosc wystarczajaca, po jakimś czasie i tak się znudzi ściąganie...
No tak brak umowy to jest duży plus, jednak są też wady:
-2GB miesięcznie zamiast 5GB w Orange
-50zł miesięcznie, zamiast 43,07zł w Orange
-prędkość 4Mbps zamiast 7,2Mbps (tu gdzie mieszkam, nie ma szybszego).

A o darmowe noce mi chodziło, aby móc sobie jakiś film pobrać jak będą spał, np 1080p zajmuje 8GB i więcej. Do takiego czegoś minimalna średnia prędkość potrzebna do 2,5Mbps, a jakby rozłączało co 2GB to by się nic nie załatwiło.

Swoją droga obecnie mam Orange Free na Kartę, szkoda, że tu nie ma takich darmowych nocy jak w Play na kartę bo bym sobie chętnie wykupił i nie musiał myśleć o innej usłudze.
Ostatnio zmieniony 2011-09-26, 09:01 przez Krzysiek8888, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Krzysiek8888 pisze: -2GB miesięcznie zamiast 5GB w Orange
He? W nowym Play Online na kartę za doładowanie 50zł otrzymuje się w sumie 5GB danych.

A co do doładowań - na portalach aukcyjnych kupuje się doładowania dużo taniej, 50-tkę nawet za 40zł z groszami można kupić..
Krzysiek8888
Użytkownik forum

Yanusz pisze:He? W nowym Play Online na kartę za doładowanie 50zł otrzymuje się w sumie 5GB danych.
Tak, ale pamiętaj o 10zł za zdjęcie ograniczenia prędkości oraz o 10zł za nocny transfer
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Krzysiek8888 pisze: Tak, ale pamiętaj o 10zł za zdjęcie ograniczenia prędkości oraz o 10zł za nocny transfer
No to po odjęciu tych 20zł zostanie Ci 3,61GB premii + 30zł do wykorzystania na internet (po 3,41 gr/MB), co da w sumie w przybliżeniu jakieś 4,5GB.
Krzysiek8888
Użytkownik forum

Yanusz pisze:No to po odjęciu tych 20zł zostanie Ci 3,61GB premii + 30zł do wykorzystania na internet (po 3,41gr/MB) co da w sumie w przybliżeniu jakieś 4,5GB.
Racja, zapomniałem, że to się płaci z doładowania, a nie osobno.

No to już wygląda to bardzo konkurencyjnie ... oczywiście jeśli zapomnimy o tym, że co 1,96GB trzeba rozłączać net.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

Krzysiek8888 pisze:oczywiście jeśli zapomnimy o tym, że co 1,96GB trzeba rozłączać net.
Nie trzeba, automatycznie rozłącza ;) Napisałeś że u ciebie technologia pozwala na prędkość 7,2Mbps i tyle osiągasz? Bo w Play jest to prędkość rzeczywista, oczywiście w pewnych porach
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Mieszkasz w Dąbrowie Górniczej? Jeżeli tak i jeżeli tam zamierzasz używać darmowej nocy, to powiedz mniej więcej gdzie. Ale tam najlepiej działa Orange na HSPA+ DC.
Krzysiek8888
Użytkownik forum

Darek.74 pisze: Nie trzeba, automatycznie rozłącza ;) Napisałeś że u ciebie technologia pozwala na prędkość 7,2Mbps i tyle osiągasz? Bo w Play jest to prędkość rzeczywista, oczywiście w pewnych porach
Rozłącza i się samo łączy ... no to już lepiej.
Mieszkam w zasięgu 7,2Mbps (może jest lepszy, ale nie mam jak sprawdzić bo nie mam sprzętu z wyższą prędkością).
Rzeczywista prędkość w dzień to około 4Mbps (w nocy może być więcej, może nie, ale nie sprawdzałem).
Maciek764 pisze:Mieszkasz w Dąbrowie Górniczej? Jeżeli tak i jeżeli tam zamierzasz używać darmowej nocy, to powiedz mniej więcej gdzie. Ale tam najlepiej działa Orange na HSPA+ DC.
W Strzemieszycach.
Mam tu zasięg HSPA, ale z tego co wiem HSPA+ DC nie ma u mnie (zdziwiłbym się jakby było).
Jakbym mieszkał z zasięgu to nawet bym się nie miał nad czym zastanawiać :)
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Krzysiek8888 pisze: Rozłącza i się samo łączy ... no to już lepiej.
Oczywiście w ten sposób ściągniesz tylko z serwerów, które umożliwiają wznawianie połączenia. Czyli ściąganie z Rapidshare itp. bez konta premium odpada.
Krzysiek8888
Użytkownik forum

Yanusz pisze: Oczywiście w ten sposób ściągniesz tylko z serwerów, które umożliwiają wznawianie połączenia. Czyli ściąganie z Rapidshare itp. bez konta premium odpada.
Tak domyślam się.
Ja ściągam tylko z premium - jednak program (JDownloader) czasami całkiem przestaje ściągać jak nie ma neta i ręcznie trzeba wznawiać ;)
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

W Strzemieszycach.
Mam tu zasięg HSPA, ale z tego co wiem HSPA+ DC nie ma u mnie (zdziwiłbym się jakby było).
Jestem pewien na 99% obecności HSPA+.
Krzysiek8888
Użytkownik forum

Maciek764 pisze:Jestem pewien na 99% obecności HSPA+.
Będę tu musiał kiedyś przetestować. Dzięki za info.

wg mapy http://mapa.btsearch.pl/
mieszkam 500 metrów od najbliższego nadajnika UMTS2100, do kolejnego mam 2km (w przeciwnym kierunku).

W sumie tak jak patrzę to jakby tylko darmowe noce chcieć to w Orange jest opcja za 17,10 zł, nie ma wtedy nic w ciągu dnia, ale w sumie od tego mam swoje Orange Free na Kartę w telefonie ;) ... w dzień przeglądać neta itp, a w nocy na drugim necie ściągać filmy/seriale ;)
ODPOWIEDZ