Witam. Noszę się z zamiarem zakupu play online, ale nie wiem jaką prędkość może mi operator zaoferować w mojej miejscowości. Nie chce kupić abonamentu 99 z 4Mb/s jeśli będę miała 2 lub mniej, szkoda kasy.
Jakieś propozycje jak to sprawdzić?
Miejscowość Liszno k/Rejowca
Prędkość Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Prędkość Play
1. Popytaj znajomych w swojej miejscowości, czy ktoś korzysta z usług Play i jak to jest z szybkością.
2. Jeśli masz modem to kup startówkę Play Fresh, wykup pakiet internetowy i zrób test prędkości (Play Fresh nie ma lejka, więc teoretycznie możesz mieć nawet ponad 7Mb/s)
.. jednak z tego co widzę na mapie, bez anteny zewnętrznej może być problem ze stabilnym zasięgiem w mieszkaniu.
2. Jeśli masz modem to kup startówkę Play Fresh, wykup pakiet internetowy i zrób test prędkości (Play Fresh nie ma lejka, więc teoretycznie możesz mieć nawet ponad 7Mb/s)
.. jednak z tego co widzę na mapie, bez anteny zewnętrznej może być problem ze stabilnym zasięgiem w mieszkaniu.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- Pracownik operatora
Proponuję skorzystać z oferty „Sprawdź i kup”.
Działa ona w ten sposób, że po podpisaniu Umowy można przez 7 dni dowolnie korzystać z Usługi. W przypadku braku zadowolenia przed upływem tygodnia należy zwrócić modem wraz z kartą do Punktu Sprzedaży Play, w którym dokonywałeś zakupu. Będzie to skutkowało rozwiązaniem umowy bez ponoszenia kary umownej, konieczne będzie tylko uiszczenie opłaty aktywacyjnej. Jeżeli w ciągu 7 dni nie nastąpi zwrot sprzętu operator uważa umowę za obowiązującą.
Działa ona w ten sposób, że po podpisaniu Umowy można przez 7 dni dowolnie korzystać z Usługi. W przypadku braku zadowolenia przed upływem tygodnia należy zwrócić modem wraz z kartą do Punktu Sprzedaży Play, w którym dokonywałeś zakupu. Będzie to skutkowało rozwiązaniem umowy bez ponoszenia kary umownej, konieczne będzie tylko uiszczenie opłaty aktywacyjnej. Jeżeli w ciągu 7 dni nie nastąpi zwrot sprzętu operator uważa umowę za obowiązującą.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Znow podpowiem, tym razem juz staremu wydze
, ze predkosc w tego typu sieciach zalezy od liczby jednoczesnie korzystajacych klientow. Zalecane pomiary moga byc nic nie warte za jakis czas, gdy liczba klientow w rejonie wzrosnie. Zaden operstor niczego nie gwarantuje w tej materii. Oczekiwanie, ze bedzie sie mialo stabilne 2 Mb jest nieporozumieniem.