Router Neostrada

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piotrek1111
Użytkownik forum

Router Neostrada

Post autor: piotrek1111 »

Witam. Strasznie zaczął mi szwankować router Tp Link 8960N (zmiana softu i ponowna konfiguracja nic nie daję). Mało tego od jego wysokiej temperatury plomba wygląda na przerwaną i nici z naprawy gwarancyjnej. Muszę kupić coś niezawodnego z N. Z tego co czytałem to najlepiej sprawuje się FritzBox 7270, jedna cena trochę mnie odstrasza. Proszę o podpowiedzi co można kupić w rozsądnej cenie i aby było to dobrze dopracowane urządzenie. Z góry wielkie dzięki.
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Router Neostrada

Post autor: moher »

Mało jest dobrych routerów z modemem ADSL, a jak już są to są dosyć drogie. Fritz 7270 wydaje się być ok, ale mnie osobiście cena odstrasza.

W obcji budżetowej poleciłbym jakiś modem ADSL (nie znam się na tym, więc konkretnego modelu nie podam) i router TP-Link TL-WR1043ND (v1.1 - 1.8) z wgranym OpenWrt, a jak masz większy budżet to Netgear WNDR3700 v2 (też z OpenWrt i osobnym modemem).
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: bdkacz »

Szukaj czegoś na chipsecie Broadcoma np Netgear DGN-2000 (nie 2200,bo 2200 ma inny chipset)albo Ovislink WN-300ARM-VPN.

Jest jeszcze opcja 2 urządzeń - modem ZTE-COMBO (jest na Broadcomie, bez wifi,na Alledrogo 50PLN) od TP i do tego jakiś AP z N :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

bdkacz pisze:modem ZTE-COMBO
Jak kupować modem osobno to raczej Speedstreem 4100 :)
ODPOWIEDZ