Problem router PENTAGRAM Cerberus 6362 vs. Multimedia Polska
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem router PENTAGRAM Cerberus 6362 vs. Multimedia Polska
Zakupiłem router Pentagrama cerberus p6362 aby obraniczyc przez usługe QoS przepustowość łącza. Dodam ze posiadalem do tej pory router D-link DIR-300 który tej opcji nie ma a wszystko na nim dzialalo swietnie. ale do rzeczy.... Posiadam internet z multimedii i łącze sie z nia za pomoca modemu ADSL ( taki z 4 diodami moze ktos wie jaki) i poprzez kabel Ethernet do routera z routera kablem do PC i podział na WiFi. Chciałem zainstalować nowy router pentagrama myslałem ze pójdzie gładko a tu kicha. Router nie moze połaczyc sie z internetem. Gdy wszedłem na strone konfiguracyjna routera było samo 0.0.0.0. WAN IP i reszta. Resetowałem wszystko z 10 razy. Przepinałem odpinałem wszystko, szukałem w necie zanlazłem podobny problem ale to na modemie Thomsona USB. takze wróciłem do punktu wyjscia. dlatego prosiłbym o pomoc i dość łopatologiczne wyjaśnienie mojego problemu. jesli cos nie jasne prosze dawac mi pytania postaram sie odpowiedziec. z góry dzieki za pomoc.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem router PENTAGRAM Cerberus 6362 vs. Multimedia Polska
Ustawiłeś w nowym routerze adres MAC starego? Z tego co pamiętam, Multimedia filtruje po MAC.
Zakładam, że kabel z modemu wpiąłeś do portu WAN routera i ustawiłeś automatyczne pobieranie adresu (DHCP).
ADSL? Multimedia to kablówka, przynajmniej była ~2 lata temu.
Zakładam, że kabel z modemu wpiąłeś do portu WAN routera i ustawiłeś automatyczne pobieranie adresu (DHCP).
ADSL? Multimedia to kablówka, przynajmniej była ~2 lata temu.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Zobacz tu : http://www.konfiguracja-multimedia.abc.pl/
@moher oferują też w ADSLu i WiMaxie przynajmniej wg cennika
@moher oferują też w ADSLu i WiMaxie przynajmniej wg cennika

Ostatnio zmieniony 2011-10-05, 20:36 przez bdkacz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
@bdkacz: o tym nie wiedziałem, dzięki za zwrócenie uwagi.