Router + Dekoder N = POMOCY !

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
matjez
Początkujący użytkownik forum

Router + Dekoder N = POMOCY !

Post autor: matjez »

Witam !
jestem nowy na forum, poza tym kompletnie zielony dlatego proszę o zrozumienie i Łopatologię:p
Więc tak - zapragnąłem internetu w swoim dekoderze, dlatego też postanowiłem kupić Acces Point. W sklepie sprzedawca powiedział że wystarczy nawet router aby miał opcję Acces Point Client. Chciałem to zrobić jak najmniejszym kosztem więc kupiłem od niego Router z demontażu sieci, jest to Black Box, na początku mialem do niego dostęp poprzez wpisanie w przeglądarkę 10.10.10.20 no ale jak to zwykle u mnie bywa coś przekombinowałem i powrotu do konfiguracji już nie miałem. Postanowiłem zresetować router - teraz już wiem że to było kiepskie posunięcie - i router jest już chyba bezużyteczny.
warto zaznaczyć że przed próbą powtórnej konfiguracji próbowałem podłaczyć go do dekodera. Jak się każdy domyśla ze skutkiem żadnym.
Nie znam modelu routera, a konfiguracja 192.168.1.254 też nie działa :(
Proszę o pomoc !
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Router + Dekoder N = POMOCY !

Post autor: Jo_gurt »

matjez pisze: Postanowiłem zresetować router - teraz już wiem że to było kiepskie posunięcie - i router jest już chyba bezużyteczny.
A co zrobiłeś konkretnie?
Masz do niego instrukcję? Tam jest opisane jak poprawnie zresetować ustawienia.
matjez

Nie nie mam instrukcji, a zresetowałem przyciskając dłużej przycisk reset.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Podepnij router kablem do komputera (port LAN), zalacz na kompie DHCP Client (automatyczne pobieranie adresu IP), wpisz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a>/all. Adres serwera DHCP jest tez adresem stronki konfiguracyjnej.
Nie pomagam na PW.
matjez

Ok, dzięki waszym radom mój router i nadzieje ożyły :p
DZIĘKUJĘ !
Pozwolę sobie jeszcze zadać pytanie, jak podłączyć teraz ten dekoder do internetu przez ożywiony przez was router ??

edit: Pytanie odwołuję, poradziłem sobie sam, a temat proszę zamknąć :D
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

matjez pisze:a temat proszę zamknąć
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ