Zastanawiałem się nad nazwą tematu... i nie wiedziałem jak zmieścić sens mojego pytania w tych kilkudziesięciu znakach. Mam jednak nadzieję, że poniższa treść będzie czytelna i zrozumiała - o co się postaram.
Posiadam model router'a TL-WR1043ND firmy TP-LINK (oryginalne firmware). Internet ten dzielę na różne urządzenia, głównie z wykorzystaniem Wi-Fi - na potrzeby mojego pytania możemy przyjąć, że jedynie przez Wi-Fi, bo...
... chciałbym, aby na moje życzenie użytkownik tej sieci, łącząc się z dowolnie wskazanego przeze mnie urządzenia po WiFi, w przeglądarce uzyskał wskazaną przeze mnie treść strony, zamiast tej oczekiwanej po wprowadzonym przez niego adresie www. Pamiętam, że z takim rozwiązaniem (lub podobnym) spotkałem się w przypadku lokalnego operatora internetowego u znajomego: po podłączeniu urządzenia, którego MAC nie był w bazie operatora, w przeglądarce ukazywała się strona z numerem MAC nieznanego urządzenia i innymi pomocnymi informacjami, jak uzyskać dostęp do Internetu.
Chciałbym uzyskać podobną funkcjonalność na routerze z którego korzystam (TL-WR1043ND firmy TP-LINK). Za pomocą Access Control mogę kontrolować dostęp do danych stron w określonych warunkach (czy to czas, czy adresy MAC, czy IP), ale jak zamiast zabraniać dostępu po prostu przekierowywać? Nie jest dla mnie istotne, czy jest to przekierowanie na stronę leżącą na serwerze zewnętrznym (Internet), czy lokalnie (np. na pendrive wpiętym do USB - o ile jest taka szansa?).
Myślę, że taką możliwość być może udałoby się uzyskać za pomocą serwera DNS (kiedyś bawiłem się bind'em... ale kiedy to było

Nawet jeżeli któryś z powyższych pomysłów by się sprawdził to nie jest on do zrealizowania na posiadanym (oryginalnym) frimware router'a TL-WR1043ND. Tak więc, czy da się osiągnąć cel na tym frimware? A jeżeli nie - to czy da się osiągnąć to na innym firmware (jaki polecacie, jak zrealizować na nim to zadanie)?