Problem z routerem MV411r
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Problem z routerem MV411r
Witam.U mojego kolegi komputer nie chcę wykrywac tego routera to znaczy że kabel sieciowy jest odłączony Próbowałem moim MV510VR i ruszył na tym.W opakowaniu on nie miał żadnej płyty i nie wiem czy może byc ta wina.Pomóżcie,proszę.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z routerem MV411r
MV410 czy 411?kamil9393 pisze: i nie wiem czy może byc ta wina
410 ma przełącznik do wyboru trybu pracy USB albo Ethernet.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
MV411r na100%,na opakowaniu tak pisze.Na routerze tez jest kabel usb i przelacznik le nie wiem czy od tego.
- wojteks
- *** Administrator ***
Taki router może być modemem USB (przełącznik w kierunku USB) albo routerem i wtedy przełącznik w kierunku portu ethernet powinien być przełączony.kamil9393 pisze:Na routerze tez jest kabel usb i przelacznik le nie wiem czy od tego
Komputer powinien mieć "automatycznie otrzymuję IP" i b yć podłaczony kablem w celu konfiguracji przez przeglądarkę. Do USB niezbędny jest program AxessManager (tak się chyba nazywa) i zawarte w nim sterowniki. Podobno jest też potrzebny do podawania PIN przy połączeniu przez ethernet/WiFi.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Sterowniki z MV500 beda dzialac?Problem w tym ze przegladarka nie moze znaleźc,nie wiem czemu 

Ostatnio zmieniony 2011-10-18, 19:31 przez kamil9393, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czego nie może znaleźć?kamil9393 pisze:Problem w tym ze przegladarka nie moze <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font>,nie wiem czemu
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
W połączeniach status łącza jest "odłączony",na moim routerze komputer pokazuje "połączony".W tym jest cały problem,zapora i inne firewalle wyłączone.Przełączałem na różne sposoby i wraz to samo,on nie dostał żadnej płyty.
- wojteks
- *** Administrator ***
No to nie wiem, może kabel uszkodzony albo karta sieciowa.kamil9393 pisze:Przełączałem na różne sposoby i wraz to samo,on nie dostał żadnej płyty.
Po kropce lub przecinku czy pytajniku dajemy spację (odstęp)!.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dobrze, że istnieje już ten temat. Bardzo dobrze. Nie będę musiał zakładać nowego.
Mój problem z routerem MV411R polega na tym, że mimo całkiem dobrego zasięgu zaczął gubić sygnał. Właściwie to najczęściej już ta mała zielona dioda na tylnym panelu, tuż nad portem RJ-45 świeci jednostajnie. A powinna migać, prawda? Dając mi znać, że przesył danych trwa w najlepsze. No, nie trwa.
Możliwe, że coś jest nie tak z konfiguracją sieci. Możliwe. Tylko, czy wtedy w ogóle by następowało połączenie? Ono jest, tyle tylko, że okresowo. Niestety jest coraz gorzej.
Mój problem z routerem MV411R polega na tym, że mimo całkiem dobrego zasięgu zaczął gubić sygnał. Właściwie to najczęściej już ta mała zielona dioda na tylnym panelu, tuż nad portem RJ-45 świeci jednostajnie. A powinna migać, prawda? Dając mi znać, że przesył danych trwa w najlepsze. No, nie trwa.
Możliwe, że coś jest nie tak z konfiguracją sieci. Możliwe. Tylko, czy wtedy w ogóle by następowało połączenie? Ono jest, tyle tylko, że okresowo. Niestety jest coraz gorzej.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przecież ta dioda jest tylko od switcha, jeśli connect nie gaśnie bądź signal nie wariuje, to są możliwe problemyterebka pisze:Właściwie to najczęściej już ta mała zielona dioda na tylnym panelu, tuż nad portem RJ-45 świeci jednostajnie.
1. Gdzieś głęboko u orange coś powoduje zamarzanie łącza.
2. Coś nie tak z kablem ethernet lub gniazdem, ewentualnie całym switchem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
connect nie gaśnie zaś signal nie wariuje. Zakładając, że chodzi tu o punkt 2, powinienem:
a) wymienić kabel ethernet
b) Oddać router do serwisu
c) ?
a) wymienić kabel ethernet
b) Oddać router do serwisu
c) ?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeszcze się upewnię, problem jest taki, że co jakiś czas internet po prostu nie działa?
Jeszcze też by przydało by się przetestować połączenie na innym komputerze, może po wifi.
No i pierwsze co to zgłosić reklamację do oragne, jeśli nie mają innych zgłoszeń z okolicy to może być też wina routera, zapomniałem też o usterce toru nadawczego cdma, router nie stoi gdzieś blisko grzejnika, bądź antena RX/TX nie jest luźna?
Jeszcze też by przydało by się przetestować połączenie na innym komputerze, może po wifi.
No i pierwsze co to zgłosić reklamację do oragne, jeśli nie mają innych zgłoszeń z okolicy to może być też wina routera, zapomniałem też o usterce toru nadawczego cdma, router nie stoi gdzieś blisko grzejnika, bądź antena RX/TX nie jest luźna?
-
Raczej w rozsądnej odległości. Powiedzmy, że pół metra.krystianb pisze:router nie stoi gdzieś blisko grzejnika, bądź antena RX/TX nie jest luźna?
Co do anteny, wszystko jest dokręcone jak należy.
Tor nadawczy cdma. Coś, co mogę sprawdzić i ewentualnie naprawić samodzielnie?usterce toru nadawczego cdma
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie.terebka pisze:Coś, co mogę sprawdzić i ewentualnie naprawić samodzielnie?
Ewentualnie co możesz zrobić to jak nie będzie netu próbować pingować router jak się da to można spróbować sprawdzić odpowiedź z internetu choćby dns googlowy 8.8.8.8