iplus- kompresja dany

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zibi-9
Początkujący użytkownik forum

iplus- kompresja dany

Post autor: zibi-9 »

wita.
posiadam iplusa, z limitem jak u kazdego 1gb miesiecznie.
mnie ten tarnsfer przy uzywaniu modemu z umts w Krakowie wystarcza na tydzien, i to tylko przy samym przegladaniu stron www.
Dlatego kieruje do was pytanie z poradą, czy istnieje jakis program do kompresji sciąganych danych (chodzi mi tylko o same strony www).
pytam sie gdyz taki program jest instalowany w telefona (w obecnej usłudze sieci era "bluuconet w telefonie" dzieki czemu miesieczny transfer nie przekracza 50 mb.)
Fakt ze telefon a laptop to co innego.
spoko by bylo gdyby dane sciagane mialy chociaz polowe realnej pojemnisci.
jezeli ktos zna sie dokladnie na tym problemie to bardzo prosze o odpowiedz

Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: iplus- kompresja dany

Post autor: Szadzik »

Witaj, było o takich programah wielokrotnie pisane na tym forum.

Zacznij od: Obrazek Szukaj tematów na forum
Back to the Future ;)
zibi-9

kompresja

moze i było pisane , tylko ze ja jestem na tym forum od 2 dni, natomiast przeglądane wszystkich stron forum, przy tak ograniczonym polaczeniu to gorsza mordenka niz ten upał.
dlatego wdzieczny byl bym gdy ktos przyblizyl by mi ten temat.
pozdrawiam
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Przeciez era nie stosuje proxy :?: wiec jakim cudem w Erze dane sa zmniejszane :?: Wlaczylem usluge Blueconnect w telefonie i 50 mb zjadlo mi w 3dni :evil: Jakie sa ustawienia apn-proxy w Erze ze niby tobie zmniejsza dane :?:
szalony

Niestety prawidlowo dzialajace programy do kompresji sa platne a jak sa bezplatne to sa nie bezpieczne jesli ich dostawca nie jest zaufany :!: ( ma wglad do wszystkiego co odzwiedzamy) platny tez moze byc nie bezpieczny :|
szalony

Wiem ze nasi operatorzy (oprocz ery) po apn wap maja proxy z kompresja i to jest fajne ze strona www ktora wazy normalnie np 200kB - po kompresji laduje sie jako taka co ma np 40kB :) Ja dlatego czesto apn wap wykorzystuje w Operze na s60 :)
zibi-9

kompresja

pisząc o usłudze sieci era, chodziło mi o przegladanie internetu na wyswietlaczu komórki.taka usługa kosztuje w erze 30 zł miesiecznie, i moze byc stosowana tylko na wybranych telefona które cena nie spada ponizej 1000 zł.

NADAL CZEKAM NA POMYSŁ NA TEMET KOMPRESJI SCIAGANYCH DANYCH.........
szalony

Re: kompresja

zibi-9 pisze:pisząc o usłudze sieci era, chodziło mi o przegladanie internetu na wyswietlaczu komórki.taka usługa kosztuje w erze 30 zł miesiecznie, i moze byc stosowana tylko na wybranych telefona które cena nie spada ponizej 1000 zł.

NADAL CZEKAM NA POMYSŁ NA TEMET KOMPRESJI SCIAGANYCH DANYCH.........
ale ta uslaga niczym nie rozni sie od BC z limitem 2gb :!: I na komorce na E61 dane tak sama sa sciagane jak z komutera stacjonarnego czyli bez kompresji :? i te 50 mb starcza na kilka dni max :x
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

a czytales to ?

Post autor: sus »

zobacz i poczytaj to

http://www.bez-kabli.pl/ftopic2572.html

sam osobiscie uzywam Opery i TrafficCompressor(przyspiesza o wiele przegladanie stron i zaoszczedza pobieranie danych)
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
szalony

Zgoda ze ten program jak dziala to dane oszczedza :) ale ja bym byl ostrozny w jego uzywaniu :shock:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: kompresja

Post autor: Sundance_kid »

zibi-9 pisze:moze i było pisane , tylko ze ja jestem na tym forum od 2 dni, natomiast przeglądane wszystkich stron forum, przy tak ograniczonym polaczeniu to gorsza mordenka niz ten upał.
Już nie przesadzaj bo wygląda na to, że Ty jedyny biedny masz wolne łącze.. Ja lece cały czas na 4kB i zyje. A szukanie wcale nie pożera duzej ilosci i wcale nie jest uciążliwe

JAkbyś zapomniał to wyłacz obrazy i raczej odinstaluj plugina flasha jeśli posiadasz bo to niepotrzebnie żre dane.
ODPOWIEDZ