Jak wzmocnić sygnał Wifi z routera z kablówki?Proszę o pomoc

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
sunshine
Początkujący użytkownik forum

Jak wzmocnić sygnał Wifi z routera z kablówki?Proszę o pomoc

Post autor: sunshine »

Witam

Proszę o radę co zrobić aby wzmocnić sygnał do 4-5 kresek w mojej sytuacji.

Mieszkam w domku z osobnym wejściem i między moim laptopem a routerem (CISCO z wykręcaną antenką) z kablówki gościa ktory wynajmuję mi mieszkanie są 3 ściany. Router u niego jest podłączony kablem z kablówki, kablem zasilającym oraz kablem do jego komputera stacjonarnego.

Internet będę opłacał z nim na połowę ponieważ umowa jest na niego a ja będę się dokładał.

Niestety u mnie na laptopie sygnał jest tylko w postaci góra 1 kreski a chciałbym aby były sygnał był na poziomie 4-5 kresek.

Wymieniałem u niego w routerze antenkę na większą 9 dbi ale niestety to nie pomogło.

Mam u siebie w mieszkaniu gniazdko od kablówki z którego mam telewizję kablową a teraz zapewne w tym gniazdku jest również sygnał internetowy.

Mam w tym gniazdku jedno wolne złącze na kabel od kablówki.

I moje pytanie co zrobić w tym przypadku aby bezprzewodowo uzyskać sygnał 4-5 kresek z jego routera ?

Antenka 9 dbi nie pomogła ale może można zakupić jakąś inną mocniejszą antenę lub jakiś router który będę mógł podłączyć do mojego gniazdka od kablówki.

Wtedy nie musiałbym kombinować z jego routerem.

Pozdrawiam i bardzo proszę o podpowiedzi

Dawid
Ostatnio zmieniony 2011-10-19, 18:00 przez sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Jak wzmocnić sygnał Wifi z routera z kablówki?Proszę o pomoc

Post autor: Jo_gurt »

Zablokowany