Netia w Szczecinie - gdzie jest dostępna
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Netia w Szczecinie - gdzie jest dostępna
Witam,
jestem abonentem Netii i przeprowadzam się do Szczecina. Mam jeszcze umowę na prawie rok, tak więc chciałbym przenieść internet do nowej lokalizacji. Orientujecie się gdzie w Szczecinie dostępna jest "Netia szybki internet"? Znalazłem kilka ciekawych mieszkań w blokach na Warszewo, Pogodno, Książąt Pomorskich - czy jest tam szansa na netię?
pozdrawiam.
jestem abonentem Netii i przeprowadzam się do Szczecina. Mam jeszcze umowę na prawie rok, tak więc chciałbym przenieść internet do nowej lokalizacji. Orientujecie się gdzie w Szczecinie dostępna jest "Netia szybki internet"? Znalazłem kilka ciekawych mieszkań w blokach na Warszewo, Pogodno, Książąt Pomorskich - czy jest tam szansa na netię?
pozdrawiam.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Netia w Szczecinie - gdzie jest dostępna
Wszędzie tam gdzie będzie linia TP będzie i Netia dostępna 
A jeśli chodzi Ci o LLU (czyli DSLAM Netii,a kable nadal TP) to są w centralach na ul :
Brązowa 2,
Chopina 26,
Legionów Dąbrowskiego 20,
Łubinowa 16,
Mickiewicza 120,
Niepodległości 41/42,
Powstańców Wielkopolskich 63,
Pucka 98,
Szafera 194,
Wyzwolenia 70.

A jeśli chodzi Ci o LLU (czyli DSLAM Netii,a kable nadal TP) to są w centralach na ul :
Brązowa 2,
Chopina 26,
Legionów Dąbrowskiego 20,
Łubinowa 16,
Mickiewicza 120,
Niepodległości 41/42,
Powstańców Wielkopolskich 63,
Pucka 98,
Szafera 194,
Wyzwolenia 70.
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Proponowałbym kontakt z Netią. Przedstawisz im powyższe lokalizacje a oni to sprawdzą, gdzie linia telefoniczna jest najlepsza. Im lepsze parametry linii, tym szybszy internet w Netii.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
tylko rozumiem, ze wtedy trzeba jeszcze dodatkowo placic za utrzymanie linii tp?bdkacz pisze:Wszędzie tam gdzie będzie linia TP będzie i Netia dostępna
Na stronie neti można sprawdzić dostępność, ale trzeba konkretny adres podać. W ogloszeniach mieszkan nie ma dokładnego adresu, tylko ulica, na razie mi sie nie chce obdzwanac wszystykich ogłoszen, dlatego z ciekawosci zapytalem jak to w ogole wyglada z dostepnoscia
-
Tak na liniach TP czy to w technologii LLU czy BSA jest opłata za utrzymanie łącza lub musisz od kogoś wziąć abonament telefoniczny (nie musi być od Netii,jeśli nie miałeś)
-
a orientujesz się może czy w Szczecinie są linie neti, żeby nie płacić dodatkowo tp? bo u siebie (woj. łódzkie) teraz jestem właśnie na netii i płace tylko abonament za internet.
-
Nie mam pojęcia.