Jackq pisze:Połączenie dial-up mam utworzone w BlueSoleil, bo tego programu używam do łączenie przez BT. Login i hasło mam dobrze wpisane, czyli "vpn".
Musisz we właściwościach Bluetooth DUN Modem na karcie "Zaawansowane" wpisać ciąg odpowiedni. Jeśli piszesz, że hasło masz vpn, to podejrzewam, że jesteś w Orange. Polecenie prawdopodobnie powinno wyglądać *AT+CGDCONT=X,IP","vpn","0.0.0.0",0,0* - gdzie X to numer profilu VPN w telefonie, chociaż może to też zależeć od marki modemu. Ja takie właśnie mam wpisane, tyle że jeszcze w telefonie dodałem w połączeniach profil VPN i on jest na czwartej pozycji na liście i zamiast "X" mam wpisane 4.
Żeby sprawdzić jakie polecenie inicjalizacyjne wstawić we właściwościach modemu wszedłem w kwerendę i kazałem znaleźć modem. Wtedy pokazało mi wszystkie profile internetowe wpisane w moim telefonie i na tej podstawie stworzyłem to polecenie inicjalizacyjne.
Będziesz musiał sporo pokombinować, żeby mieć VPN z telefonu, jednak zawsze można zadwonić na *800 i poprosić o pomoc.
pluskwa_skarzysko pisze:wczesniej uzywalem Sagema my400x w iPlusie do laczenia sie z netem i moglem korzystac z emula,obecnie korzystam z siemensa c60 i teraz wyskakuja info "your ip is curently blacklisted".to ta sama karta,wiec roznica telefonow,a nie polaczenia VPN
A wiesz co to jest połączenie VPN i do czego służy? Ja używam tego typu połączenia w Orange od pół roku i zapewniam Cię, że to czy masz połączenie VPN, czy zwykłe z IP niepublicznym, nie zależy od modemu, tylko od ustawień.