słaby transfer pomimo dobrego sygnału na routerze mv400
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
słaby transfer pomimo dobrego sygnału na routerze mv400
Bardzo nietypowy problem:
orange freedom pro na routerze axestel mv400 wyciągało 120kb przy dobrym zasięgu.
Przeinstalowałem system i teraz wyciąga 5kb/s, pomimo tego, że zasięg jest dobry tak jak kiedyś.
U kolegi któremu robiłem ten system był niegdyś informatyk który coś mu tam ustawiał, ponieważ od razu po kupnie modemu też było bardzo słabo. ale ustawił i było ok. tylko nie wiem co.
Jestem pewien, że chodzi o te ustawienia. wie ktoś co mam zrobić? po wpisaniu adresu ip routera w przeglądarce mam dostęp do ustawień... jakieś dns wan lan, ale po prostu nie mam pojęcia jak to ustawić żeby było tak jak kiedyś.
Pomoże mi ktoś?
orange freedom pro na routerze axestel mv400 wyciągało 120kb przy dobrym zasięgu.
Przeinstalowałem system i teraz wyciąga 5kb/s, pomimo tego, że zasięg jest dobry tak jak kiedyś.
U kolegi któremu robiłem ten system był niegdyś informatyk który coś mu tam ustawiał, ponieważ od razu po kupnie modemu też było bardzo słabo. ale ustawił i było ok. tylko nie wiem co.
Jestem pewien, że chodzi o te ustawienia. wie ktoś co mam zrobić? po wpisaniu adresu ip routera w przeglądarce mam dostęp do ustawień... jakieś dns wan lan, ale po prostu nie mam pojęcia jak to ustawić żeby było tak jak kiedyś.
Pomoże mi ktoś?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: słaby transfer pomimo dobrego sygnału na routerze mv400
Jak 5kB/s to obstawiam przekroczony limit danych.
Sprawdź czy Ci np. aktualizacje automatyczne nie wyczerpały limitu.
Sprawdź czy Ci np. aktualizacje automatyczne nie wyczerpały limitu.
-
- Początkujący użytkownik forum
jak to sprawdzić? bo też zacząłem obstawiać przekroczenie... na szczęście 

-
- Stały użytkownik forum
dołączę się trochę do tematu. Wczoraj net chodził mi dobrze Sciągłem kilka niewielkich plików. transfer miałem okolo 150 kb/s. Gdy włączyłem kompa wieczorem juz było widac mulenie. o 23 zaczałem pobierac plik gdyz korzystam z SG i transfer ledwo 20 kb/s
dzisiaj to samo. czasem nawet strony ciezko wczytac. nie mozliwe ze przekroczylem limit bo od 28.10 idzie nowy. co to moze byc?

- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
U mnie jest tragedia w godzinach szczytu wyciągam 5-7 KB/s a o czwartej rano tego samego dnia ciągnie po 500-700 KB/s nie wiem jakim cudem. Ale jeszcze muszę wyczekać 5 miesięcy do końca umowy 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
dulu pisze: ale ustawił i było ok
Zobacz co masz zaznaczone w zakładce ogólne- powinno być tak: