Problem z ruterem wrtu54-tm

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
matrek10
Początkujący użytkownik forum

Problem z ruterem wrtu54-tm

Post autor: matrek10 »

Witam posiadam łącze światłowodowe z dialogu 20mb po podłączeniu do modemu dialnet pc łącze utrzymuje się około 20 mb. Podłączam do niego router wrtu54g-tm i dziele nim internet na laptopa windows7 64 oraz stacjonarny windows7 32 po kablu osiągam około 19mb łącza problem zaczyna się jeżeli zaczynam korzystać z wifi sprawdzam testspedem i prędkość wacha się około 17/18mb ale raz szybciej raz puźniej nieraz po 10 min a nieraz 1,5 godziny łącze spada do 6mb. Po rozłączeniu połączenia i ponownym połączeniu w większosci wypadków łącze wraca do normy i znowu po nieznanym czasie spada do 6mb, ruter pracuje na 802.11g ,<font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> mieszać kanałami sprawdziłem programikiem ruch sieci i wybrałem wolny od zakłuceń nie pomogło ,licze że ktoś miał podobny przypadek i pomoże mi ten problem rozwiązać , może ktoś ma w języku polskim jakieś instrukcje konfiguracji .Zaznaczam że nie jestem najlepszy w te klocki i wszelkiego rodzaju porady jak dla lajka ,
Dzięki za wszelkiego rodzaju pomoc.
Darek
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z ruterem wrtu54-tm

Post autor: zDaleKi »

Post wyrównawczy - synchronizacja bazy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ