SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, więc na początku witam
Przychodzę z pytaniem o limity w Orange Freedom Pro. Czy po wykorzystaniu danych mi 3Gb, oraz po spadku szybkości, obowiązuje nadal jakiś limit? Według kolejnych faktur, z reguły wykorzystuje się u mnie około 5Gb, a więc 2Gb ponad limit, czyli z obniżoną szybkością. Pytam, bo nie chcę przesadzić i potem zobaczyć jakiejś kosmicznej kwoty na fakturze
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2011-10-31, 18:25 przez zdzich, łącznie zmieniany 1 raz.
zdzich pisze:Pytam, bo nie chcę przesadzić i potem zobaczyć jakiejś kosmicznej kwoty na fakturze
Jak byś dokładnie przeczytał umowę to byś się dowiedział, że limitu nie ma, może tylko nastąpić ograniczenie prędkości po przekroczeniu w Twoim przypadku 3GB w celu ograniczenia nadużyć i poprawnego funkcjonowania sieci. Opłat dodatkowych za dane przetransferowane dane nie ma. Jak do tej pory (pomijając jakieś cudaczne najniższe abo) tylko cyfrowy polsat pobiera opłaty za dane przetransferowane po limicie, ale tam nie ma ograniczenia prędkości.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Umowę przeczytałem dokładnie- i właśnie dlatego, że nie znalazłem tam wzmianki na interesujący mnie temat, postanowiłem spytać bardziej doświadczonych niż ja.
Mam jeszcze pytanie trochę poza tematem. Otóż z usługi korzystają naraz u mnie 3 osoby, które nigdy nie miały do czynienia z limitowanym internetem, więc 3Gb umyka dosyć szybko. Zdecydowałem się na OFP, bo mieszkałem w miejscu, gdzie po prostu nie było innej możliwości dostępu do internetu. Po przeprowadzce do Warszawy chętnie przesiadł bym się na coś innego. Kwestia tylko rozwiązania umowy- ale tutaj jest za to niemała opłata. Płacenie dodatkowego abonamentu za drugie łącze też jakoś nie na rękę. Tak więc, czy jest możliwość zmiany usługi na inną przed zakończeniem umowy, ale w obrębie tych dostępnych w Orange? Przykładowo- zamiana obecnego Orange Freedom Pro na kablowe Orange Freedom?
zdzich pisze:Tak więc, czy jest możliwość zmiany usługi na inną przed zakończeniem umowy, ale w obrębie tych dostępnych w Orange? Przykładowo- zamiana obecnego Orange Freedom Pro na kablowe Orange Freedom?
To są odrębne usługi, nazywają się podobnie. Jedyny sposób na pozbycie się aktualnej umowy to cesja, tylko trzeba znaleźć chętnego.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!