Rożne pingi na dwóch innych Bramach
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Rożne pingi na dwóch innych Bramach
Witam mam problem z Moim internetem Radiowym zobaczcie sami
http://iv.pl/images/02812943100150673787.jpg
Gdy wpisuje w uruchom adres mojej bramy "ping 10.0.20.1 /t" ping nie przekracza 10 ms
a gdy wpisuje adres "ping onet.pl /t" ping jest bardzo wysoki.Bylem z tym problemem u swojego admina I on mowi ze u niego jest wszystko dobrze i wina lezy po mojej stronie.
Dodam mam antene babuyaga czy jakos tak , 2,4ghz i 100% mocy sygnalu pinga skacze tak od 14:00 do 22-23 w nocy . Prosze o wypowiedzi i jaka kolwiek pomoc
P.S
Mam mozliwosc przejscia na Antene 5 ghz , ale czy to rozwiaze problem z wysokim pingiem w godzinach popoludniowych ?? Czy ta zmiana cos wniesie bo admin mowi ze tak "czy deszcz czy snieg czy 100 osob korzystajacych z neta w tym samym czasie to i tak internet bedzie chodzil poprawnie"
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-11-03, 09:46 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
http://iv.pl/images/02812943100150673787.jpg
Gdy wpisuje w uruchom adres mojej bramy "ping 10.0.20.1 /t" ping nie przekracza 10 ms
a gdy wpisuje adres "ping onet.pl /t" ping jest bardzo wysoki.Bylem z tym problemem u swojego admina I on mowi ze u niego jest wszystko dobrze i wina lezy po mojej stronie.
Dodam mam antene babuyaga czy jakos tak , 2,4ghz i 100% mocy sygnalu pinga skacze tak od 14:00 do 22-23 w nocy . Prosze o wypowiedzi i jaka kolwiek pomoc
P.S
Mam mozliwosc przejscia na Antene 5 ghz , ale czy to rozwiaze problem z wysokim pingiem w godzinach popoludniowych ?? Czy ta zmiana cos wniesie bo admin mowi ze tak "czy deszcz czy snieg czy 100 osob korzystajacych z neta w tym samym czasie to i tak internet bedzie chodzil poprawnie"
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-11-03, 09:46 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
Ostatnio zmieniony 2011-11-03, 08:46 przez drassil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Rożne pingi na dwóch innych Bramach
Analogia: jak idę do drugiego pokoju to mi to zajmuje 10 sekund, a jak do drugiego domu to 2 godziny. Dlaczego tak jest?
-
nie rozumiem cie mozesz troszke jasniej?? jestem zielony w dziedzinie komputerow dlatego zwracam sie o pomoc do tych obeznanych mam nadzieje ze uzyskam pomoc a nie stos dzikich zagadek -.-
- wojteks
- *** Administrator ***
Duże zaszumienie okolicy w 2.4GHz lub przeciążenie łącza dostawcy.drassil pisze: ping jest bardzo wysoki.
Jak wyżej.drassil pisze: 2,4ghz i 100% mocy sygnalu pinga skacze tak od 14:00 do 22-23 w nocy
Jeżeli to wynika z zaszumienia/obciążenia linków 2.4GHz to pomoże. Natomiast jeżeli to przeciążenie łącza (kolejnych dosyłów) dostawcy to nie pomoże.drassil pisze: Antene 5 ghz , ale czy to rozwiaze problem z wysokim pingiem w godzinach popoludniowych ?
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Widać, że połączenie z bramą jest w miarę ok (nie idealne), więc dalej jest problem, nie na linku klient-baza.
-
- Mistrz bezprzewodowy
To z tym linkiem na 2.4 nie ma problemu.Gdy wpisuje w uruchom adres mojej bramy "ping 10.0.20.1 /t" ping nie przekracza 10 ms
Skoro tak twierdzi, można przejść-niech się z tego wywiąże.Mam możliwość przejścia na Antenę 5 ghz , ale czy to rozwiąże problem z wysokim pingiem w godzinach popołudniowych ??
Generalnie 2.4 nie jest dziś dobrym rozwiązaniem na łącza klienckie, problem na pewno nie jest u Ciebie ale na szkielecie sieci-być może przejście na 5GHz to rozwiąże, bo w 2.4 do takich zastosowań nie warto już inwestować. Na dziś ten ping na zewnątrz jest nie akceptowalny-ja na 3G mam o wiele niższy i stabilniejszyCzy ta zmiana cos wniesie bo admin mówi ze tak "czy deszcz czy śnieg czy 100 osób korzystających z neta w tym samym czasie to i tak internet będzie chodził poprawnie"

jareq
-
Mi tez wydaje sie ze to jego wina bo dajmy na to ze jest 7;00 rano internet smiga bardzo fajnie po 20 pinga na onecie i tak ladnie chodzi do 14-15 godziny i zaczynaja sie wysokie pingi takie jak na screenie albo i wieksze to normalka i codzienny standard i tak ping do godziny 23-00 w nocy i tak w kółko.
P.S
Ktos pisal o reklamacji kiedys bylem i tam sie domagalem zeby to naprawil to on powiedzial ze jak mi sie nie podoba to moge zrezygnowac i wziasc sobie neostrade ;/ i wmawia ze to moja wina i pinguja ta smieszna brame i pokazuje ze ping jest ladny bo po 3-5 Ms
a i ze nikt sie nie skarzy tylko ja
P.S
Ktos pisal o reklamacji kiedys bylem i tam sie domagalem zeby to naprawil to on powiedzial ze jak mi sie nie podoba to moge zrezygnowac i wziasc sobie neostrade ;/ i wmawia ze to moja wina i pinguja ta smieszna brame i pokazuje ze ping jest ladny bo po 3-5 Ms
a i ze nikt sie nie skarzy tylko ja
Ostatnio zmieniony 2011-11-03, 14:59 przez drassil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Dobrze gada. Takiego uryniarza trzeba omijać.drassil pisze: jak mi sie nie podoba to moge zrezygnowac i wziasc sobie neostrade
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
3 Mega sekundy, oj z takim to ciężko było by serfować po siecidrassil pisze:pinguja ta smieszna brame i pokazuje ze ping jest ladny bo po 3-5 Ms

Cóż widać ma klientów którzy nigdy porządnego neta nie widzieli.a i ze nikt sie nie skarzy tylko ja
Dokładnie.Jo_gurt pisze:Dobrze gada. Takiego uryniarza trzeba omijać.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!