E173 [tak sie koncza zabawy z AT]

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
atento
Stary wyga bezprzewodowy

E173 [tak sie koncza zabawy z AT]

Post autor: atento »

Był sobie modem E173u-2

stan obecny -Przełączony w tryb modemu brak sterowników i inne problemy z uruchomieniem (czyt. nie działa radosnie mryga)

Ale po kolej ;) Jako, ze mieszkam na odludziu, często bawię się komendami AT i tak było tym razem. Wymuszałem częstotliwości, zmieniałem wtyk usb (były dwa przedłużacze usb, zależne co chciałem "złapać"
Czasami po zabawach AT i zmienieniu przedłużacza USB(czyli portu USB) następowało na tym drugim B(czy tez jakimkolwiek innym) rozpoznanie unkown device, ratunkiem w zaistniałej sytuacji było przełożenie modemu do wtyku nazwijmy go A i zresetowanie modemu do ustawień fabrycznych. Wtedy wszystko dzialalo jak nalezy, niestety w moim miejscu zamieszkania konieczne jest wymuszenie 900mhz wiec przy okazji wylaczam wszelkie badziewia i zostawiam tylko modem.

Tym razem pech chciał ze gdy prowadziłem swoje zabawy i modem zrobił sie unkown device trachnał prąd i nie bylo opcji go zresetowac, teraz po wlozeniu do jakiegokolwiek portu USB rozpoznaje go jako Unkown device czasami jako huawei USB device ale co z tego jak nie ma zadnych portów COM nic sie nie da zainstalowac do niego(kod 10 lub 43)
Oczywiscie po włozeniu go do innego komputera tez nie dziala i nic nie mozna zainstalowac na zadnym z systemow:klnie:

Jego parametry sa jakies dziwaczne

Kod: Zaznacz cały

USB\VID_0000&PID_0000\5&8A5F527&0&2
PCIROOT(0)#PCI(1A02)#USBROOT(0)#USB(2)
Bieżący stan zasilania:
D3

0000005D
PDCAP_D0_SUPPORTED
PDCAP_D2_SUPPORTED
PDCAP_D3_SUPPORTED
PDCAP_WAKE_FROM_D0_SUPPORTED
PDCAP_WAKE_FROM_D2_SUPPORTED

Jakieś pomysły by się Panowie przydały by trupa wskrzesić
tomud
Użytkownik forum

Re: E173 [tak sie koncza zabawy z AT]

Post autor: tomud »

Tutaj masz wyjasnienie: "VID_0000 PID_0000"... w sumie mozna zmienic w sterownikach ( aby wskazywaly na taki VID i PID - plik .inf ) i zobaczyc co z tego wyjdzie...

Generalnie przekombinowales ;)
ODPOWIEDZ