problem z naliczeniem rachunku

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ferumb
Początkujący użytkownik forum

problem z naliczeniem rachunku

Post autor: ferumb »

Witam mam problem z iplus'em. wziołem laptopa z internetem, 2 miesiące temu.
pierwszy okres rachunkowy przyszedł normalnie (Październik) do zapłaty tak jak w umowie, 160 zł . Lecz przy 2 okresie rozliczenia (Listopad) przyszło mi do zapłaty ponad 260 zł, dodam że pakiet zawiera 37 gb iplus prywatnie za 160 zł. Z pakietu użyłem dopiero troche ponad 9,3 gb i nie kupowałem pakietów iplus extra.

z telefonem w abonamencie mam to samo, za telefon płace 70zł na miesiąc, teraz przyszło mi do zapłaty 140,81 zł dzwonie mało, prawie nie sms'uje, a z neta w telefonie nie korzystam.

Dodam że rachunki przychodzą osobno za telefon i internet.
dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: problem z naliczeniem rachunku

Post autor: wojteks »

ferumb pisze:Lecz przy 2 okresie rozliczenia przyszło mi do zapłaty ponad 260 zł
Co na fakturze jest napisane? Nikt tu zgadywał nie będzie. Jeżeli nie masz drukowanej faktury to obraz w pdfie jest dostępny przez e-bok, tak samo jak biling.
Nie pomagam na PW!
ferumb
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ferumb »

tu jest problem bo dostaje jedynie sms z numerem rachunku i nr konta. to wszystko stoii na mojego ojca, a on sam nie dostaje żadnych faktur, jest to chyba rachunek w formie elektronicznej
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Po prostu rachunek trzeba zareklamować - czyli musi to zrobić osoba na którą jest to rejestrowane. Przy okazji zadzwonić do bok'u i pozyskać "plus kod" do logowania się na ebook. A tam jest już wszystko ładnie rozpisane "kiedy i za co". Nikt nic innego nie doradzi bo byłoby to wróżenie z fusów...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ferumb pisze: a on sam nie dostaje żadnych faktur
Już pisałem, obrazy faktur i bilingi są dostępne przez e-bok, wystarczy się zalogować i je ściągnąć.
ferumb pisze:jest to chyba rachunek w formie elektronicznej
A co to ma za znaczenie, można go ściągnąć i przeglądnąć. Bez reklamacji będzie wiadomo za co jest a wtedy można myśleć o reklamacji czegoś konkretnego z tej faktury/bilingu.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ