Huawei E156g

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pero90
Początkujący użytkownik forum

Huawei E156g

Post autor: pero90 »

Witam!
Jestem tutaj nowy, ale doświadczenie z tematyką tego forum już mam za sobą ;)
Mam bardzo ciężki problem do rozwiązania... a mianowicie: Mój modem HUAWEI E156G nie jest wykrywalny przez wszystkie komputery, które miały styczność z tym modemem. Wszelkie instalowanie sterowników, reinstalacje systemu, lutowanie gniazda USB na nowo w modemie, nic po prostu nie skutkuje... Czytałem wiele wątków ale żaden nie rozwiązał mojego problemu. Objawy jakie okazuje modem to dwukrotne miganie diody na zielono regularnie co 3 sekundy. Nie wiem co może być z tym modemem. Proszę o pomoc ;) z góry dziękuję ;)
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Huawei E156g

Post autor: jakubd »

Jeżeli faktycznie nie daje się wykryć w żaden sposób w komputerach kilku, to... najprawdopodobniej uległ uszkodzeniu - w każdym razie część odpowiedzialna za obsługę USB (przepięcie z komputera?). No chyba, że jednak jakieś nowe urządzenie pojawia się po wpięciu do USB - w menedżerze urządzeń.

Miganie na zielono oznacza, że być może część GSM jeszcze żyje - podwójne zielone mignięcia oznaczają tylko tyle, że modem nie zalogował się do sieci.

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2011-11-19, 22:17 ]
Dodałam koniec zdania.
Ostatnio zmieniony 2011-11-19, 22:17 przez jakubd, łącznie zmieniany 1 raz.
pero90
Początkujący użytkownik forum

Post autor: pero90 »

nic się właśnie nie pojawia... To co mam już modem liczyć na straty? czy jest jakaś możliwość naprawy tego modemu? ktoś się tym zajmuje?;> proszę o odpowiedź ;p
Awatar użytkownika
slobodan
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: slobodan »

Moze w programie do obslugi modemu przestawiles tryb pracy sieci ? musisz miec preferowane WCDMA
ODPOWIEDZ