Witajcie, szukałam w internecie, ale nigdzie nie znalazłam nic co by mi pomogło.
Otóż problem jest taki:
Mam Xperię Neo V z androidem (2.3.4 Gingerbread) i oczywiście wifi (v802.11b/g/n).
Po za tym netbooka HP z windowsem 7, na którym mam internet Orange (wbudowany modem, karta SIM umieszczana w lapku), wifi ma.
Problem natury takiej: jak się połączyć z laptopem, żebym miała internet na telefonie? W xperii przez wifi nie odnajduje mi internetu orange. Bawiłam się w ustawieniach w udostępnienie internetu, ale to nic nie dało. Coś tam wykombinować często potrafię, ale już teraz nie daję rady. Help.
Internet na telefonie (android) z laptopa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet na telefonie (android) z laptopa
W laptopie karta musi pracować w trybie AP (HostAP) albo należy użyć AP lub routera odpowiednio skonfigurowanego.
Nie pomagam na PW!
-
Ok, to już jakiś trop. Jak to ustawić?
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu."
Michaił Afanasjewicz Bułhakow
- wojteks
- *** Administrator ***
Poczytaj http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... ap&start=0Ika pisze:to już jakiś trop
Nie pomagam na PW!
-
Udało mi się udostępnić połączenie za pomocą Connectify, ale z kolei nie mogę sobie skonfigurować konta google żeby wejść do Android Market z powodu "niestabilnego połączenia". I rozłącza mi się co chwilę połączenie.
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu."