WiFi USB TP Link TL-WN321G zrywa połączenie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tequila
Użytkownik forum

WiFi USB TP Link TL-WN321G zrywa połączenie

Post autor: Tequila »

Witam, mam problem z wifi jak w temacie. Kupiłem nowy komp stacjonarny, jest na NIP XP Home SP3 legalny. Łączę się z routerem po WiFi przez TL-WN321G. Sterowniki oryginalne z płytki. Kłopot w tym, że transfer tego połączenia to max kilka Kbps. Jak już się połączę z routerem to często zrywa połączenie. Jak przełożę tego TP Linka do innego kompa to jest wszystko OK, więc wykluczam uszkodzenie dongla. Męczę się z tym dwa dni. Nie wiem w czym szukać problemu. Poniżej screen z programu do zarządzania WiFi. Zauważyłem, że wg tego programu siła sygnału bardzo się waha od min do max. Odległość od routera to około 3m, to samo pomieszczenie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: WiFi USB TP Link TL-WN321G zrywa połączenie

Post autor: Jo_gurt »

Tequila pisze: Odległość od routera to około 3m, to samo pomieszczenie.
Połóż kabel.

Możesz odpalić inSSIDer i sprawdzić jak zasyfienie eteru.
Tequila
Użytkownik forum

Post autor: Tequila »

Jest to rozwiązanie. Ale nie lubię iść na łatwiznę. Skoro działało dzień wcześniej na starym kompie to dlaczego nie chce na nowym?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Nie nazwałbym tego pójściem na łatwiznę tylko wybraniem o wiele lepszego rozwiązania, od którego trzeba było zacząć ;)
ODPOWIEDZ