internet radiowy na wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet radiowy na wi-fi
Jak to zrobić? Zaczynam od schematu (skromnego).
Internet(sygnał ,radiowka) - antena - kabel - router ( TP- Link WR542G) - kabel - komputer.
A wiec sprawa wyglada tak. Chialbym miec internet bezprzewodowy w calym domu i dlatego zakupilem bezprzewodowa karte podlaczaną przez Usb (Dynamode WL-700N-ART). i wty jest caly problem jak rozeslac sygnal przez ta karte Usb? Próbowałem juz pare razy i mi nie wychodzi. Jakies propozycje?
Internet(sygnał ,radiowka) - antena - kabel - router ( TP- Link WR542G) - kabel - komputer.
A wiec sprawa wyglada tak. Chialbym miec internet bezprzewodowy w calym domu i dlatego zakupilem bezprzewodowa karte podlaczaną przez Usb (Dynamode WL-700N-ART). i wty jest caly problem jak rozeslac sygnal przez ta karte Usb? Próbowałem juz pare razy i mi nie wychodzi. Jakies propozycje?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: internet radiowy na wi-fi
Tak. Usiasc, na spokojnie przemyslec o co chcesz sie zapytac i jeszcze raz sformulowac pytanie w taki sposob, zeby inni potrafili zrozumiec o co Ci chodzi.apoco pisze:Jakies propozycje?
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
IMHO chodzi o softap na karcie wifi na usb, wpiętej do komputera, który bierze internet po kablu.key pisze:zeby inni potrafili zrozumiec o co Ci chodzi
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Po jakiego grzyba, skoro ma WR542G w sieci?moher pisze:softap
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie mam pojęcia, ja jedynie przedstawiłem swoją wersję tłumaczenia na język polski.key pisze:Po jakiego grzyba
-
Chcę rozesłać po całym domu internet aby moc sie z nim połączyc ( <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> za pomoca telefonu) a za pare dni bede mial laptopa i wtedy bede chcial tez w nim miec neta.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Skonfiguruj poprawnie router, to bedzie Ci rozsylal. A jesli ten router pracuje jako AP-Client, to zamiast kombinacji z softAP kup najtanszy AP lub router - n.p Asus RT-10.
Nie pomagam na PW.
-
A jak można ustawić tą karte beprzewodową zeby wysyłała sygnał?